Paskelbtas Krepšinis

Su varžovais pasidalino po pergalę ir pralaimėjimą

Pirmadienis, 02 March 2020 11:46 Parašė 

Praėjusią savaitę Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL-Vikinglotto) baigėsi trečiojo ir prasidėjo ketvirtojo rato kovos. Po dviejų ratų komandos pagal užimtas vietas pasidalino į dvi pajėgumo grupes, kurios toliau tęsė susitikimus dviem ratais.

Nerijaus Zabarausko treniruojama BC „Jonava“ komanda pastaruoju metu sugrįžo į pergalių kelią ir siekia patekti į atkrentamąsias varžybas. Jonavos krepšininkai trečiąjį ratą pabaigė ir ketvirtąjį pradėjo su ta pačia „Palangos“ ekipa. Po rungtynių namuose, BC „Jonava“ ne tik sustiprino dvyliktąją vietą, bet atsirado galimybę pasivyti ir kitas nutolusias komandas. Savoje a aikštelėje rungtyniavę Jonavos krepšininkai 84:71 (18:19, 26:11, 12:20, 28:21) įveikė Palangos „Kuršius“.  Tai buvo penktoji iš eilės Jonavos ekipos pergalė.

BC „Jonava“: Martynas Linkevičius 20, Modestas Žaunieriūnas 16, Nojus Pankratjevas ir Ianas Gardeneris po 13, Martynas Pacevičius 12, Kahlilas Thomasas 8, Justas Vazalis 2 taškai.

Šeštadienį šios komandos jau rungtyniavo Palangoje. Po dviejų kėlinių neatrodė, kad rungtynės gali baigtis triuškinančia nesėkme. Jonaviečiai atsiliko 42:44, bet pirmoje pusėje įspūdingai mėtė tritaškius. Mače Modestas Žaunieriūnas pataikė net 5 iš 6, o Ian Emanuel Gardeneris – 4 iš 5.

Tačiau toks pataikymas po didžiosios pertraukos jonaviečių negelbėjo. Palangos krepšininkai ėmė didinti apsukas ir skirtumas jų naudai tik didėjo. Rungtynes BC „Jonava“ pralaimėjo 72:94 (23:19, 19:25, 11:23, 19:27).

BC „Jonava“: M. Žaunieriūnas 21, Martynas Pacevičius 16, I. E. Gardeneris 14 taškų.

Iki reguliaraus sezono pabaigos Jonavos ekipai liko sužaisti penkerias rungtynes. Po šios nesėkmės, vėl užvirė kova dėl dvyliktosios vietos, nes aukščiau esančios „Palangos“ ir Mažeikių „Erelių“ komandos nuo „Jonavos“ nutolo dvejomis pergalėmis. Tuo tarpu šeštadienį svarbią pergalę iškovoję Molėtų „Ežerūnas“ krepšininkai su „Jonava“ susilygino pergalėmis. Abiejų ekipų sąskaitoje po 14 pergalių ir 21 pralaimėjimą. Kitą savaitę (kovo 12 d.) jonaviečiams teks rungtyniauti Molėtuose, kur mačo rezultatas gali turėti nemažą įtakai komandoms, kovojančioms dėl vietos atkrentamosiose.

Iki šio mačo, BC „Jonava“ kovo 5 d., ketvirtadienį, Jonavos sporto arenoje susitiks su „Gargždai“ klubu. Rungtynių pradžia 18.00 val.

GYTIS RAMANAUSKAS