Paskelbtas Futbolas

Antroji pergalė atvėrė kelią į kitą etapą, „Vikingai“ - pusfinalyje

Pirmadienis, 24 February 2020 08:34 Parašė 

2019-2020 metų Lietuvos Optibet futsal A lygos čempionato atkrentamąsias labai sunkiai pradėjo Jonavos „Vikingai“ (vadovas Aironas Morkūnas, treneris Aurimas Mockus). Jonaviečiai pirmosiose ketvirtfinalio rungtynėse Jonavos sporto arenoje tik po 6 m baudinių serijos palaužė „Akmenės“ klubą.

Atsakomosios rungtynės vyko pirmadienį (vasario 17 d.) Naujosios Akmenės sporto rūmuose. Aišku, vargu ar „Vikingai“ galėjo tikėtis lengvesnių rungtynių, nes jau Jonavoje varžovai parodė, kad yra pajėgi komanda ir gali pateikti siurprizą.

Visgi, „Vikingai“ nuo rungtynių pradžios siekė kuo greičiau pirmiems įmušti įvartį bei taip pirmiems pradėti kontroliuoti situacija. Taip jonaviečiams padaryti pavyko, kai į priekį „Vikingus“ išvedė komandos kapitonas Benas Spietinis.

Nors šeimininkai dėjo visas pastangas, nes norint siekti bendro teigiamo rezultato, jiems pirmiausia reikėjo laimėti šias rungtynes. Akmenės žaidėjams vienu metu prasidėjus antrajai žaidimo pusei buvo pavykę sušvelninti rezultatą, bet dar vienu B. Spietinio tiksliu smūgiu ir Martyno Stankevičiaus ilgai lauktu įvarčiu „Vikingai“ jau pirmavo 3:1.

Įsibėgėjus antrajam kėliniui šeimininkai ėmė rizikuoti  ir vartininką pakeitė penktu aikštės žaidėju. Nemažai žaidybinio broko darė ir jonaviečiai, kurie itin trumpai laikydavo kamuolį ir prarasdami, užsidarė gynyboje. Tačiau tai kompensavo Lukas Čepkauskas, besibaigiant mačui pasiuntęs kamuolį į tuščius vartus. Nors „Akmenės“ ekipai pavyko pelnyti ir antrąjį įvartį, bet tai buvo viskas, ką tądien galėjo padaryti šeimininkai.

Jonavos „Vikingai“ šventė  pergalę rezultatu 4:2 bei pateko į varžybų  pusfinalį, kur lauks savojo varžovo.

„Vikingai“ sudėtis – Andrius Skorupskas, Benas Spietinis, Gytis Vasylius, Artūras Rocys, Paulius Osauskas, Martynas Stankevičius, Lukas Sipavičius, Lukas Čepkauskas, Aleksandr Lebedev, Gustas Jaskutis.

Jonaviečių varžovams paaiškės mače tarp Gargždų „Pramogos-SC“ ir Vilniaus FC „Turbotransfers“ komandų. Serijoje iki dviejų laimėtų rungtynių kol kas vyrauja taikus rezultatas. Gargždų ekipa savo aikštelėje net 2:7 nusileido vilniečiams, bet juos sostinėje įveikė irgi solidžiu rezultatu 6:0. Nugalėtojas paaiškėjo praėjusį trečiadienį rungtynėse Gargžduose.

Prireikė trečiojo susitikimo, kuris baigėsi taikiu rezultatu 3:3. Nugalėtojo  neišsprendė ir pratęsimas (2 kėliniai po 5 min.). Visgi, po 6 m baudinių serijos 3:2 pergalė pasiekė Gargždų komanda, kuri ir pateko į pusfinalius.

Tad pusfinaliuose iki dviejų laimėtų tarpusavio susitikimų reguliaraus sezono nugalėtojas Kauno „Vytis“ susitiks su Mažeikių FK „VIP“ klubu, o Gargždų ekipą mėgins palaužti Jonavos „Vikingai“.

Pirmoji dvikova tarp „Pramogos-SC“ ir „Vikingai“ komandų vyks vasario 26 d., trečiadienį, Gargžduose (21.00 val.), atsakomosios rungtynės Jonavos sporto arenoje bus žaidžiamos vasario 28 d., penktadienį. Rungtynių pradžia 20.30 val.

Jei šioje poroje prireiktų ir trečiųjų rungtynių, jos vėl vyktų Gargžduose (Gargždų miesto Policijos salė), tačiau nei data, nei laikas dar nežinoma.

GYTIS RAMANAUSKAS