Paskelbtas Rajono naujienos

Įvertinus kelių būklę seniūnijose, sudarytas tvarkymo sąrašas

Penktadienis, 21 February 2020 15:40 Parašė 
Iš kairės į dešinę: Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Artūras  Neimontas, nariai – Liudas Mediekša ir Dainius Paulauskas  Iš kairės į dešinę: Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Artūras Neimontas, nariai – Liudas Mediekša ir Dainius Paulauskas

Šiemet tai buvo pirmasis išvažiuojamasis Kaimo reikalų komiteto posėdis. Tema svarbi ir atsakinga: apžiūrėti remontuotinus kelius ir gatves bei nustatyti prioritetus. O kas geriausiai žino, ko reikia kaimui, jei ne seniūnijų seniūnai?

Praėjusį pirmadienį Kaimo reikalų komitetas nuvyko į Žeimių (seniūnas Faustas Pilipavičius) ir Bukonių (seniūnas Arturas Narkevičius) seniūnijas. Kartu važiavo ir savivaldybės Statybos, remonto ir architektūros skyriaus vedėjas Mantas Petrauskas bei skyriaus vyriausioji specialistė Vilma Petkuvienė.  

Apžiūrėjęs seniūnijų kelius, gatves, išklausęs seniūnų pateiktą informaciją bei argumentus, Kaimo reikalų komitetas sudėliojo atliktinų darbų eiliškumą.

Tuo pačiu išdiskutuota ir pritarta visam Jonavos rajono savivaldybės 2020 metais Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšomis remontuojamų vietinių kelių ir gatvių kaimo seniūnijose objektų sąrašui. 

Aišku, jį visą išvardyti, o jums skaityti atimtų daug laiko, tačiau – kas itin aktualu kaimuose – keliai ir gatvės. Asfalto duobėms taisyti Šilų seniūnijai planuojama skirti 9 600 Eur (200 kv. m), tiek pat ir Ruklos seniūnijai. Po 14 400 Eur (300 kv. m) numatyta Bukonių, Upninkų, Užusalių, Kulvos seniūnijoms; Šveicarijos seniūnijai – 4800 Eur (100 kv. m). 

Numatyti šie gatvių kapitaliniai remontai: Samanynės g. Aklojo ežero k. (Šilų sen.), per 69 tūkst. eurų; Užuovėjos g. Jurkonių k. (Upninkų sen.), per 50 tūkst. eurų; Kalkinės g. Šešuvos k. (Užusalių sen.), apie 22 tūkst. eurų; Draugystės g. Liepių k. (Bukonių sen.), per 40 tūkst. eurų; Pievų g. Pauliukų k. (Žeimių sen.) per 62 tūkst. eurų; Kaštonų g. Kulvos k. (Kulvos sen.), per 58 tūkst. eurų, kt. 

Visiems darbams yra numatytas eiliškumas, o išsamesnę informaciją kaimo žmonėms galėtų suteikti seniūnijų seniūnai arba jų pagalbininkai seniūnaičiai. 

Karolina  VIČIŪTĖ