Paskelbtas Sportas

Rimčiau pasipriešinti reguliariojo sezono nugalėtojoms – nepavyko

Antradienis, 18 February 2020 11:19 Parašė 

2019-2020 metų Baltijos moterų tinklinio lygoje baigėsi reguliarusis sezonas ir prasidėjo atkrentamosios varžybos. Jose iki dviejų laimėtų tarpusavio susitikimų rungtyniauja pirmąsias aštuonias vietas užėmusios komandos. Lijos Darandovienės treniruojama Jonavos „Aušrinė-KKSC“ reguliariajame sezone užėmė aštuntąją vietą, todėl ketvirtfinalyje tenka žaisti su pirmąją vietą užėmusia Talino „TalTech/Tradehouse“ (Estija) klubu.

Pirmosios šių komandų rungtynės vyko šeštadienį Jonavos sporto arenoje. Jau nuo pirmųjų susitikimo minučių, pirmųjų padavimų estės ėmė demonstruoti savo jėgą ir pajėgumą. Gan greitai rezultatas svečių naudai ėmė didėti (1:8, 7:14). Aišku, jonavietės nesustojo ir dar mėgino pakreipti įvykių eigą. Nors vienu metu pavyko priartėti prie varžovių, bet šios laikė saugų taškų atstumą bei laimėjo pirmąjį setą (17:25).

Antrasis etas prasidėjo viltingai, kai taškus rinko Gabija Kasperavičiūtė. Po jos bloko jonavietės pirmavo 6:3, o po Irinos Andrejevos rezultatyvios atkarpos buvo galvojama apie pergalę šiame sete (23:19). Nuo šio momento, Jonavos ekipos trenerė L. Darandovienė net du kartus buvo priversta prašyti pertraukėlės, nes šeimininkių žaidimas pakriko ir viešnios atstatė pusiausvyrą (23:23). Seto pabaigoje estėms jokių vilčių nesuteikė G. Kasperavičiūtė, kai savo rezultatyvumu išplėšė jonavietėms sėkmingą seto pabaigą (26:24).

Trečiajame sete estės vėl nutolo ir užtikrintai laimėjo šią rungtynių dalį (16:25). Jonavos tinklininkės rankų nenuleido ir varžovėms į atlapus kibo ketvirtajame sete. Taškus rinkti pradėjo Gerda Grudzinskaitė, juos toliau didino Vaiva Valionytė ir buvo viltis, kad gal prireiks ir penktojo seto. Tuomet „Aušrinė-KKSC“ buvo priekyje 13:9, bet klaidos leido viešnioms persverti rezultatą (17:18). Tuo pasinaudojusios estės dar šiek spustelėjo ir laimėjo setą. Jonavos komanda pralaimėjo pirmąsias ketvirtfinalio rungtynes rezultatu 1:3 (17:25, 26:24, 16:25, 21:25).

„Aušrinė-KKSC“ gretose rezultatyviai rungtyniavo 17 taškų pelniusi V. Valionytė, 13 pridėjo G. Kasperavičiūtė, 11 – G. Grudzinskaitė, 9 – I. Andrejeva.

Kitose trejose rungtynėse šauniai sužaidė kitos dvi Lietuvos komandos. Reguliariajame sezone penktąją vietą užėmęs TK „Kaunas“-VDU savo aikštelėje 3:0 privertė pasiduoti ketvirtojoje vietoje buvusią „Jelgava/LLU“ ekipą, o tik šeštąją poziciją užėmęs Alytaus „Prekyba-Parama“ klubas taip pat 3:0 įveikė trečiąją komandą – Rygos tinklinio mokyklą. Dar  viename susitikime Daugpilio VK „miLATss“ 0:3 pralaimėjo Tartu „TU/Bigbank“ (Estija).

Atsakomosios rungtynės vyks vasario 22 d., šeštadienį. Tądien Jonavos tinklininkės rungtyniaus Taline ir mėgins vėl pasipriešinti lygos lyderėms.

GYTIS RAMANAUSKAS