Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Moksleiviai drąsiai kamantinėjo rajono vadovą

Ketvirtadienis, 14 April 2016 03:00 Parašė 

Pirmadienio rytas rajono merui Mindaugui Sinkevičiui prasidėjo susitikimu su „Neries“ pagrindinės mokyklos mokinių savanorių grupe „Bendraamžiai – bendraamžiams“. Ir ne šiaip pakalbėti, į klausimus atsakyti – merui teko stoti prieš filmavimo kamerą: savanorių grupė ruošiasi sukurti filmuką apie Jonavos rajone gyvenančius ir daug pasiekusius žmones. Mokyklos psichologės Snieguolės Cėgienės suburta mokinių savanorių grupė netgi pateikė pokalbio planą, apie ką norėtų išgirsti iš rajono vadovo.

Apie valandą trukusio pokalbio metu mokiniai išgirdo nemažai gerų patarimų, kurie, manau, naudingi ir vyresniesiems. Mero nuomone, pasirinkimas ką studijuoti ar dirbti yra geras, kai klausai savęs, o ne tau peršamos nuomonės, tad studijas reikia rinktis atsakingai. Labai svarbu yra gebėjimas bendrauti, visuomeniškas aktyvumas, dalyvavimas studentiškose organizacijose, visuomeniniuose judėjimuose ir pan. „Neskubėkite rinktis. Daug kas galima nuo 18-os metų, bet nereikia skubėti ir rinktis aklai“, – sakė rajono vadovas ir papasakojo apie savo, kaip politiko, kelią. Dalyvavimas jaunimo organizacijų veikloje, gilinimasis į vertybes padeda nesuklysti.

Moksleivius ypač domino mero darbas – koks jis? M. Sinkevičius neslėpė, kad būna nemažai streso: ne tik giri žmogų, bet kartais tenka jį papeikti, o tai nėra malonu – komplimentą sakyti lengviau. Tu nori padaryti kaip geriau, deja, gyvenimas nėra idealus, reikalingi kompromisai... Į mokinių klausimą, kaip rajono vadovas ilsisi, atsipalaiduoja, meras atsakė, kad renkasi aktyvų poilsį: dviračiai, bėgimas, nardymas (iki 10 metrų) , žiemą – slidės, snieglentė...

„Savaitę ark, savaitgalį ilsėkis ne ant sofos prie televizoriaus, o veik aktyviai – gamta, draugai, sportas,“ – šypsojosi meras ir pridūrė, kad ir vidury savaitės po darbo mėgsta nubėgti šešetą kilometrų. Stresą, jo įsitikinimu, reikia „nuimti“ aktyviu poilsiu, o ne taip, kaip mėgsta daryti vyresni žmonės, – alkoholiu.

Meras akcentavo, kad brangiausias jo gyvenime yra laikas, nes dažną savaitgalį dalyvauja įvairiuose renginiuose: atiduodamas savo laisvalaikį visuomenei, atimi jį iš savęs, šeimos, draugų. Bet toks darbas. Į klausimą, kokia gyvenimo filosofija, atsakė, kad vadovaujasi krikščioniškomis nuostatomis: stengiasi gyventi dorai ir nesielgti taip, kaip nenorėtų, kad elgtųsi su tavimi; jei gali padėti – padėk, jei negali – netrukdyk.

Moksleiviams ypač didelį įspūdį paliko tai, kad meras yra baigęs tris universitetus (du bakalauro, vienas magistro diplomas) ir turi mokslinį daktaro laipsnį.

Kalbėta daug ir pačiomis įvairiausiomis temomis, pasimatuotos ir mero regalijos... Kaip sakė S. Cėgienė, įspūdžiai iš susitikimo labai geri: meras mokinius padrąsino būti aktyviais ir nebijoti eiti pirmyn, suteikė daugiau pasitikėjimo savimi siekiant tikslų ir t. t. Na, o moksleivių teigimu, meras – nuoširdus, aktyvus, draugiškas ir turintis humoro jausmą, mokantis bendrauti su jaunimu. „Su meru galėjome kalbėtis pačiomis įvairiausiomis temomis“, – sakė jie.

Karolina VIČIŪTĖ