Paskelbtas Renginiai

Vasario 16-osios vakarą vainikavo liaudies daina

Pirmadienis, 17 February 2020 12:25 Parašė 

Lietuvos valstybės atkūrimo datai skirtas koncertas „Švęskime laisvę su muzika“, surengtas Jonavos kultūros centre, sulaukė labai gausaus būrio jonaviečių. Gyventojų gausa tarsi parodė, kokia svarbi jiems Vasario 16-oji.

Kreipdamasis į susirinkusiuosius, rajono Savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius pabrėžė tikįs, kad kiekvieno atėjusiojo širdyje yra gyvas šios šventės jausmas. „Atrodo, neseniai minėjome Lietuvos 100-mečio sukaktį, džiaugėmės surastu Nepriklausomybės Akto originalu. Bet žodis „nepriklausomybė“ nereiškia, kad nuo tavęs niekas nepriklauso, – kalbėjo rajono vadovas. – Jonas Basanavičius ir kiti 1918-ųjų metų signatarai, pareiškę Lietuvai ir kaimyninėms šalims apie atkurtą nepriklausomybę, pasakė, kad norime būti laisvi ir savo ateitį kurti patys.“

Meras priminė, kad per 102-ejus metus mūsų tautos istorijoje buvo visko – ir džiaugsmų, ir okupacijų, ir trėmimų, ir netekčių. Tai, jo žodžiais tariant, rodo iškovotos nepriklausomybės kainą.

Rajono vadovas pabrėžė, kad niekas gyvenime nėra duotybė – nei sveikata, nei meilė, nei laimė, nei laisvė ir nepriklausomybė. Už viską reikia kovot, sirgt ir stengtis, nes nuo mūsų visų priklauso, kokią Lietuvą kursime savo rankomis, kokią perduosime ateities kartoms.

„Yra visokių grėsmių ir Rytuose, ir už Atlanto. Viešojoje politikoje kartais pritrūksta idėjų, dominuoja populizmas, tuščios kalbos, demagogija. Iš tiesų to tikrumo šiuolaikiniame pasaulyje vis mažėja. Bet džiaugiuosi, kad mes esame susitelkusi, graži bendruomenė. Kiekvienas jaučiame atsakomybę ir savo kasdieniu darbu kuriame Jonavą ir Lietuvą, – sakė M. Sinkevičius.  Tam pakanka būti mokytoju, ugdant jaunąją kartą, tarnautoju, prižiūrinčiu savivaldos gyvenimą, eiliniu darbuotoju, atliekančiu savo darbą. Visi moka mokesčius, augina vaikus, kuria ateitį savo šeimos rate ir nedidelės visuomenės – visos Lietuvos – aplinkoje. Vasario 16-oji puiki diena švęsti. Sveikinu Lietuvos gimtadienio proga. Kasdien mylėkime Tėvynę ir rūpinkimės ja plačiąja prasme – rūpindamiesi savo artimu žmogumi, kursime gražią Lietuvą, kurioje verta ir gyventi, ir pasenti.“

Sugiedojus „Tautišką giesmę“, pakeliauti po mūsų šalies regionų pasaulį pakvietė liaudies dainų atlikėjos Loretos Sungailienės, trombonininko Vytauto Pilibavičiaus, džiazo pianisto Edgaro Sabilo ir perkusininko Artūro Maniušio folk džiazo grupė.

Irena BŪTĖNAITĖ

Gyčio Ramanausko nuotr.