Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Apdovanoti geriausi sportininkai, treneriai ir sporto entuziastai

Pirmadienis, 10 February 2020 15:53 Parašė 

2019 metais Jonavos sportininkai ir jų treneriai dalyvavo įvairaus rango tarptautinėse ar respublikinėse varžybose, kuriose siekė aukštų rezultatą garsindami mūsų rajoną. Būtent šie sporto žmonės bei sportui neabejingi ir padedantys neliko nepastebėti ir už savo rezultatus bei veiklą buvo apdovanoti.

Šį trečiadienį Kūno kultūros ir sporto centras paskelbė geriausius ir pakvietė atsiimti apdovanojimus. Renginys vyko miesto sporto „mekoje“ – Jonavos sporto arenoje. 

„Sportininkai, treneriai, sporto vadybininkai ar teisėjai – tai žmonės, kurie yra geriausi ambasadoriai garsinant Jonavą ir Lietuvą, - gausiai susirinkusiai publikai kalbėjo kūno kultūros ir sporto centro direktorė Regina Stupurienė. – Šie metai – olimpiniai metai. Žaidynės vyks Tokijuje, bet mes nors ir neturime sportininkų, tačiau turime trenerę, kuri išugdė olimpietį Marių Žiuką, kuriam jau bus ketvirtosios olimpinės žaidynės. Padėkos nusipelnė trenerė, sportinio ėjimo specialistė Gražina Goštautaitė. Tikiu, kad mes vis tiek užauginsime olimpietį. Manau, kad jis yra jau gimęs ir tą perliuką reikia tik surasti ir paruošti, o mūsų treneriai yra tam gabūs“.

Po direktorės sveikinimų, renginį toliau tęsė jo vedėjas, kūno kultūros ir sporto centro renginių organizatorius, projektų ir informacinės sklaidos bei visuomenės informavimo specialistas Žilvinas Galimovas. Į sceną vienas po kito buvo kviečiami vis kiti apdovanojimų teikėjai, kurie sveikino dar didesnį būrį sportininkų, trenerių, kūno kultūros mokytojų, sporto vadybininkų ar sportui nusipelniusių žmonių.

Seniūnijų žaidynių prizininkai

1.Šveicarijos seniūnija (seniūnas Algirdas Paplonskis, sporto organizatorius Valdas Zinys)

2.Šilų seniūnija (seniūnė Valeras Mikalauskas, sporto organizatorius Karolis Saudargas)

3.Žeimių seniūnija (seniūnas Faustas Pilipavičius, sporto organizatorius Aleksandras Janovskis)

        Geriausia kaimo vietovių bendro ugdymo mokyklų kūno kultūros mokytoja

Ruklos Jono Stanislausko mokyklos-daugiafunkcio centro kūno kultūros mokytoja Eglė Kazlauskienė

 Geriausias kaimo vietovių bendro ugdymo mokyklų kūno kultūros mokytojas

 Bukonių mokyklos-daugiafunkcio centro kūno kultūros mokytojas Dainius Bisigirskas

Geriausia miesto bendro ugdymo mokyklų kūno kultūros mokytoja

Senamiesčio gimnazijos kūno kultūros mokytoja Rita Lisauskienė

 Geriausias miesto bendro ugdymo mokyklų kūno kultūros mokytojas

„Lietavos“ pagrindinės mokyklos kūno kultūros mokytojas Arūnas Čekanavičius

 Sportiškiausia pradinė mokykla

Panerio pradinė mokykla (pavaduotoja ugdymui, L. e. p. direktorė Dalia Gudonavičienė)

Sportiškiausia kaimo vietovių mokykla

Ruklos Jono Stanislausko mokyklos-daugiafunkcis centras (direktorius Darius Mockus)

Sportiškiausia miesto mokykla

Senamiesčio gimnazija (direktorė Rita Čiužienė)

Geriausias teisėjas

Erlandas Petrauskas – už teisėjavimą jėgos trikovės Europos čempionatuose, tarptautinėse varžybose Baltarusijoje, Čekijoje, Rumunijoje, Suomijoje

Sporto vadybininkas

Aironas Morkūnas – sporto mėgėjų klubo „Vikingai“ ir Jonavos futbolo veteranų klubo „Klevas“ vadovas

Geriausia neolimpinių sporto šakų trenerė

Giedrė Marcinkevičiūtė – už Lietuvos aerobinės gimnastikos jaunimo, jaunių ir vaikų čempionių išugdymą, pasaulio ir Europos čempionatų dalyvių paruošimą

Geriausia olimpinių sporto šakų trenerė

Vidutė Lebeckienė – už Lietuvos vicečempionė, lengvaatletės Gabijos Galvydytės išugdymą 400 m bėgime ir Gretos Malinauskaitės paruošimą, kuri laimėjo pirmąją vietą Lietuvos jaunučių čempionate ir pasiekė Lietuvos jaunučių rekordą 1000 m kliūtiniame bėgime

Geriausias neolimpinių sporto šakų treneris

Alfredas Jakštas – už darbą su Europos kiokušin karate čempionato trečiosios vietos laimėtoju Antanu Klibavičiumi

Geriausias olimpinių sporto šakų treneris

Ramūnas Kulbis – už darbą su Lietuvos suaugusiųjų bokso čempionato trečiosios vietos laimėtoju Evaldu Balsiu

Geriausia mišri komanda

Sporto klubas „Gekonas“ (vadovas Domas Urnikis) – už Lietuvos virvės traukimo mix čempionate iškovotą antrąją vietą (D. Urnikis, Šarūnas Gustas, Audronė Gustienė, Kristina Urnikienė, Linas Vaičys, Agnė Žadeikytė, Andrius Platakys, Daiva Ščesnulevičiūtė)

Geriausia moterų komanda

Jonavos stalo teniso klubas (vadovė Ingrida Maknevičienė, treneris Saulius Bureika) – už antrą vietą Lietuvos komandinio čempionato aukščiausioje lygoje (Laura Abaravičiūtė, Uljana Olchovskaja, Augustė Melaikaitė)

Geriausia vyrų komanda

Sporto mėgėjų klubas „Vikingai“ (vadovas Aironas Morkūnas, treneris Jurijus Jeremejevas)– už trečiąją vietą Lietuvos salės futbolo A lygos čempionate (J. Jeremejevas, Armandas Indrašius, Ruslanas Fiodorovas, Denisas Šichranovas, Karolis Leonovičius, Martynas Matijoška, Aurimas Mockus, Paulius Osauskas, Albertas Ramonas, Artūras Rocys, Andrius Skorupskas, Benas Spietinis, Martynas Stankevičius, Eisvinas Utyra, Almantas Vansevičius, Gytis Vasylius, Lukas Čepkauskas)

Geriausia neolimpinių sporto šakų jaunoji sportininkė

Smiltė Smailytė – už pirmas vietas Lietuvos aerobinės gimnastikos jaunių čempionato vieneto ir trejeto rungtyse bei 17 vietą pasaulio aerobinės gimnastikos čempionate

Geriausias neolimpinių sporto šakų jaunasis sportininkas

Gediminas Cvykas – už laimėtas antrąsias vietas kiokušin karate Europos ir Lietuvos jaunių čempionatuose

Geriausia olimpinių sporto šakų jaunoji sportininkė

Greta Malinauskaitė – už pirmą vietą Lietuvos lengvosios atletikos jaunučių čempionate pasiektą rekordą Lietuvos jaunučių 1000 m kliūtiniame bėgime

Geriausias olimpinių sporto šakų jaunasis sportininkas

Nedas Grigorianas – už pirmąją vietą Lietuvos bokso jaunių čempionate ir dalyvavimą Europos bokso jaunių čempionate

Geriausia metų sportininkė

Gabija Galvydytė – už laimėtą antrąją vietą Lietuvos lengvosios atletikos čempionate, 400 m bėgime

Geriausias neolimpinių sporto šakų sportininkas

Antanas Klibavičius – už laimėtą trečiąją vietą Europos kiokušin karate čempionate ir dalyvavimą pasaulio kiokušin karate čempionate

 Geriausias olimpinių sporto šakų sportininkas

Rimas Lesiv – už laimėtas pirmąsias vietas Lietuvos ir Baltijos stalo teniso čempionatuose

Apdovanojimas už viso gyvenimo nuopelnus Jonavos sportui

Algimantas Kšivickas – 1975 metais pradėjo žaisti regbį komandoje „Azotas“, kuri tais pačiais metais tapo LTSR jaunių pirmenybių antros vietos laimėtoja. 1979 ir 1980 metais Jonavos regbio komanda „Azotas“ tapo ir „Nemuno“ čempionatų nugalėtoja. Lietuvos Valstybiniame kūno kultūros institute įgijo kūno kultūros dėstytojo-trenerio specialybę ir 1977 metais žaisdamas  kūno kultūros instituto tinklinio komandoje „Atletas“ tapo LTSR aukštųjų mokyklų studentų spartakiados  bronzos medalio laimėtoju, o dar po dviejų metų laimėtas ir sidabro medalis.

A.Kšivickas dirbo Jonavos vaikų ir jaunių sporto mokykloje tinklinio treneriu, o jo vadovaujama jaunių tinklinio komanda tapo „Nemuno“ čempionais ir respublikos moksleivių žaidynėse užėmė trečiąją vietą. Įdomus faktas, jog mūsų visiems puikiai žinomi krepšininkai, Sidnėjaus Olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojas Darius Maskoliūnas bei krepšinio treneris Nerijus Zabarauskas savo sportinę karjerą pradėjo būtent šio žmogaus vadovaujamoje tinklinio komandoje. Šis puikus žmogus dirbo Jonavos rajono vykdomojo komiteto kūno kultūros ir sporto komiteto pirmininku, vėliau – Jonavos rajono kūno kultūros ir sporto centro vedėju. Jis pirmasis organizavo sporto renginius, kurie tapo tradiciniais: bėgimą „Obeliskas A. Kulviečiui – Jonava“, Olimpinės dienos šventę, Sportininkų pagerbimo šventę, Jonavos rajono savivaldybės tarybos narių bei administracijos darbuotojų krepšinio turnyrą. Jis atstovavo Jonavai Lietuvos tautinio olimpinio komiteto atkuriamajame  suvažiavime ir už tai 2013 metais buvo apdovanotas LTOK 25-mečio atminimo medaliu. Tinkliniu šis mūsų mylimas jonavietis  neapsiribojo: 1990-1991 metais jis buvo Jonavos krepšinio sporto klubo „Statyba“ valdybos nariu, 1996-2003 metais – sporto administratoriumi UAB „Atgaiva Tau“, 2004-2015 metais – VšĮ „Achemos“ sporto klubo vadovu, o 1997 metais tapo pirmuoju Jonavos rajono smiginio pirmenybių bronzos medalio laimėtoju. 1998 metais organizavo pirmąjį AB „Achema“ prezidento Bronislovo Lubio teniso turnyrą bei sporto renginius Chemiko šventės dalyviams ir nuo tada aktyvus teniso propaguotojas Jonavos rajone. 2005-2013 metais vyko tradiciniai Jonavos, Prienų, Kėdainių teniso dvejetų turnyrai, kuriuose jis tris kartus tapo nugalėtoju. 2007 metais jis su KLASCO komandos tinklininkais laimėjo bronzos medalį Europos dirbančiųjų sporto žaidynėse. 2018 metais išleido knygą „Jonava faleristikoje“.

Renginio metu susirinkusiems savo programą pateikė šokių klubo „Bonus“ sportininkai, o visą šventę vainikavo legendinės grupės „Rondo“ koncertas.

GYTIS RAMANAUSKAS