×

Įspėjimai

JUser: :_load: Nepavyko įkelti nario su id: 43
Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Moterų tinklinio finalas: baigtis tik po „auksinio“ seto

Trečiadienis, 13 April 2016 03:00 Parašė 

Baigėsi 2015-2016 metų Lietuvos tinklinio vyrų ir moterų čempionatai. Dvi savaitgalio dienas finalinės kovos vyko Kauno sporto halėje, po kurių paaiškėjo šių metų nugalėtojai ir prizininkai.

Moterų pirmenybėse šiemet varžėsi devynios komandos, tačiau dvi (Kauno „Heksa-ASU“ ir Jonavos „Achema-KKSC“) varžėsi Baltijos lygoje ir iš karto pateko į šalies čempionato pusfinalį, o likusios septynios rungtyniavo reguliariajame čempionate. Dvi geriausios pateko į pusfinalį, kur ir grumėsi su kaunietėmis bei jonavietėmis.

Būtent abi Baltijos lygos dalyvės ir susitiko finale. Dvikovoje dėl trečiosios vietos Alytaus „Prekyba-Parama“ vienodais rezultatais 3:0 įveikė Vilniaus SM „Tauras-VTC“ klubą ir iškovojo šalies čempionato bronzą.

Labai permainingai vyko abejos rungtynės tarp „Achema-KKSC“ (trenerė Lija Darandovienė) ir „Heksa-ASU“ (trenerė Vida Makauskienė) komandų. Nors čempionių vadus ginė jonavietės, tačiau šiemet ekipos sudėtis stipriai pasikeitė ir komanda atjaunėjo. Prieš finalines kovas aiškiomis favoritėmis buvo kaunietės, tačiau jau pirmoji dvikova parodė, kad Jonavos tinklininkių nuvertinti nebuvo galima. Po trijų setų jonavietės netgi buvo priekyje, tačiau pralaimėjusios ketvirtąjį, penktajame palūžo ir sėkmės pritrūko tik pačioje pabaigoje ir pirmosios rungtynėse patyrė nesėkmę rezultatu 2:3 (25:22, 22:25, 30:28, 17:25, 16:18).

Antrojoje dvikovoje, norint tapti nugalėtojomis, Jonavos ekipai reikėjo laimėti rungtynes solidesne persvara. Kaunietėms pirmaujant 2:1, Jonavos tinklininkės ne tik išlygino rezultatą, bet laimėjo ir penktąjį setą. Revanšas pavyko – 3:2(16:25, 25:21, 15:25, 25:23, 15:11). Bet... Tuomet pagal nuostatus, teko žaisti vadinamąjį „auksinį“ setą. Jame jau pranašesnės buvo kaunietės, laimėjusios 15:7 bei tapusios šalies nugalėtojomis. „Achema-KKSC“ tinklininkės šiemet pasidabino sidabro medaliais.

Po finalinių rungtynių buvo apdovanotos kiekvienos komandos geriausios žaidėjos. Jomis tapo Jekaterina Kovalskaja (Vilniaus SM "Tauras-VTC"), Tautvilė Grinkevičiūtė (Alytaus "Prekyba-Parama"), Viltė Makauskaitė (Kauno "Heksa-ASU") bei "Achema-KKSC" žaidėja, libero pozicijoje rungtyniaujanti Inga Vainilavičiūtė.