Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Rajono naujienos

„Neste“ degalinė ir Jonavoje

Antradienis, 04 February 2020 11:55 Parašė 
Planuojama, kad „Neste“ degalinė Jonavoje  bus statoma greta žiedo kelyje Jonava-Ukmergė. Planuojama, kad „Neste“ degalinė Jonavoje bus statoma greta žiedo kelyje Jonava-Ukmergė.

Didžiausią automatinių degalinių tinklą Lietuvoje valdančios „Neste Lietuva“ planuose šiemet – aktyvi degalinių tinklo plėtra. Investicijoms skirta suma leis bendrovei atidaryti iki 10 naujų degalinių visoje šalyje.

„Neste Lietuva“ generalinio direktoriaus Ringaudo Steikūno teigimu, po vieną naują degalinę planuojama atidaryti Radviliškyje, Jonavos rajone, Kretingoje, taip pat Raseinių rajone – netoli Kryžkalnio. Pabradėje veikianti degalinė bus iš esmės rekonstruota. Planuojama, kad „Neste“ degalinė Jonavoje bus statoma greta žiedo kelyje Jonava-Ukmergė.

„Atsižvelgdami į klientų atsiliepimus bei mūsų siūlomų produktų paklausą, nutarėme aktyviai plėstis visoje Lietuvoje ir būti dar arčiau savo klientų. Naujos degalinės planuojamos statyti didelio transporto srauto vietose, o automatinių degalinių koncepcija užtikrins teigiamą vartotojų patirtį – degalų bus galima įsipilti greitai, patogiai ir už konkurencingą kainą“, – apie plėtrą pasakoja R. Steikūnas. 

Planuojama, kad 2020 metais atidarytos naujos degalinės bus pritaikytos ir lengvajam, ir sunkiajam transportui. Modernios degalinės dirbs visą parą, jose bus prekiaujama kokybiškais degalais: 95 oktaninio skaičiaus benzinu „Neste Futura“, dyzelinais „Neste Futura“ ir „Neste Pro Diesel“. 

Naujose degalinėse bus teikiama sunkiajam transportui skirta paslauga „Truck+“. Tokio transporto vairuotojai degalų galės įsipilti greitai ir saugiai, naudodami specialius ant vilkikų degalų bakų sumontuotus žiedus, o ne įprastas korteles.

Statant naujus objektus, kaip ir visuose įmonės veiklos procesuose, bus laikomasi saugumo ir aplinkos apsaugos reikalavimų, sutvarkytos šalia objektų esančios teritorijos.

„Neste“ pirmoji Lietuvoje – dar 1999 metais – pradėjo diegti automatinių degalinių sistemas. Šiandien bendrovė valdo didžiausią automatinių degalinių tinklą šalyje. Įgyvendinus šiais metais suplanuotą plėtrą, tinklą sudarys daugiau nei 80 automatinių degalinių visoje Lietuvoje. 

Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, „Neste Lietuva“ patenka į daugiausiai mokesčių 2019 metais sumokėjusių mažmeninės prekybos įmonių sąrašą: per praėjusius metus į valstybės biudžetą iš viso sumokėta 77,631 mln. eurų mokesčių.

Bendrovė „Neste Lietuva“ atstovauja Suomijos korporaciją „Neste“, kuri orientuojasi į inovatyvių ir gamtą tausojančių degalų kūrimą iš atsinaujinančių žaliavų. Įmonė trečius metus iš eilės yra pripažinta viena iš trijų tvariausių kompanijų pasaulyje. 

Parengta pagal „Publicum“ ir „Alio Jonava“ inf.