Paskelbtas Miesto naujienos

Senių besmegenių apsilankymas „Pakalnutėje”

Penktadienis, 31 January 2020 08:36 Parašė 

Jau įpusėjo žiema, bet sniego taip ir nesulaukėme… O kokios pramogos žiemą be sniego. Todėl kilo mintis suorganizuoti lopšelyje-darželyje “Pakalnutė” savaitės trukmės projektą „Senių besmegenių šalyje.” Projekto organizatorės ikimokyklinio ugdymo mokytojos G. Varžinskienė, I. Nikitinienė ir V. Kalpokienė.

Pirmadienį lopšelio-darželio kieme visus vaikus pasitiko besmegeniai Šaltukas, Sniegius ir Tirpukas. Jie pasakojo apie šylančio klimato kaitos poveikį gamtai, atliko besmegenių mankštą.

Antradienį vaikus besmegeniai pakvietė į sportinę pramogą „Senių besmegenių sąskrydis”, kuri vyko Jonavos kūno kultūros ir sporto centre. Atlikę nuotaikingą mankštą, kuri vaikus lydėjo viso projekto metu, vaikai dalyvavo besmegenių paruoštose linksmose estafetėse. Kadangi žiema mūsų nelepina sniegu, išradingi besmegeniai parūpino „sniego gniūžčių” iš popieriaus ir jos dominavo visose rungtyse. Vaikai buvo aktyvūs, sportiškai nusiteikę bei kūrybiški. Daug džiugių emocijų vaikai patyrė besimėtydami nors ir netikromis sniego gniūžtėmis. Renginio metu vyravo gera nuotaika, skambėjo vaikų juokas, vaikai buvo apdovanoti atminimo medaliais.

Visą savaitę lopšelyje-darželyje vyko senių besmegenių paroda. Vaikai kartu su mokytojomis ir tėveliais lipdė, piešė, karpė besmegenius, kūrė eilėraščius, pasakojimus apie besmegenius. Savaitės projektą vainikavo nuotaikingas renginys bendruomenei, vaikų apdovanojimai bei foto sesija su besmegeniais, kurie išvykdami paliko dovanų foto sienelę. Projekto metu įstaigoje vyravo pakili, žiemiška nuotaika.

Ikimokyklinio ugdymo mokytojos Vilma Kalpokienė, Ieva Nikitinienė ir Gintarė Varžinskienė