Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Europos čempionate – trečioji vieta

Pirmadienis, 27 January 2020 10:28 Parašė 

Lietuvos pilno kontakto karatė kovotojai sausio 18 dieną Antverpene (Belgija) dalyvavo pirmajame Europos pilno kontakto karatė čempionate, kuriame dalyvauti buvo kviečiami visų karatė stilių ir organizacijų atstovai.

Dalyvauti čempionate užsiregistravo 136 sportininkai iš 24 šalių ir atstovavo 15 skirtingų karatė stilių. Europos čempionate moterys ir vyrai kovojo suskirstyti į 4 svorio kategorijas.

Lietuvos rinktinei Europos čempionate Belgijoje savaitgalį atstovavo 18 sportininkų, tarp kurių savo meistriškumą demonstravo ir jonavietis, kiokušin karate klubo “Kumite” (treneriai Valdas Braslauskas ir Alfredas Jakštas) atstovas Antanas Klibavičius.

Įspūdingiausiai mūsų atletai pasirodė vyrų svorio kategorijoje virš 85 kg, kurioje net 3 lietuviai pateko į pusfinalį. Europos čempionu tapo Eventas Gužauskas, čempionato ketvirtfinalyje nugalėjęs belgą Serge'ą Cavrois, pusfinalyje – čeką Janą Soukupą, o finale – kraštietį Paulių Žimantą.

Būtent šioje svorio kategorijoje varžėsi ir A. Klibavičius. Šis Jonavos atletas aštuntfinalyje pranoko Etibarą Agalaroglu iš Azerbaidžano, o ketvirtfinalyje ukrainietį Vasylą Salvuką. Pusfinalyje jonavietis kovojo  su savo tautiečiu P. Žimantu ir teko pripažinti šio sportininko pranašumą. A. Klibavičius iškovojo garbingą trečią vietą. Visi tris lietuviai pasidabino medaliais.

Tokie rezultatai leido Lietuvos rinktinei (3 aukso, 1 sidabro ir 4 bronzos apdovanojimai) tapti Europos čempionato nugalėtoja komandinėje įskaitoje. Antrąją vietą užėmė Sakartvelo sportininkai (po 2 aukso ir bronzos medalius), o trečiąją – ispanai (po 1 aukso ir bronzos medalį).

Visi Europos čempionai pelnė teisę vykti į Japoniją ir dalyvauti gegužės 31 dieną Osakoje vyksiančiame pirmajame pasaulio pilno kontakto karatė čempionate. Tokią teisė gavo ir vicečempionu tapęs P. Žimantas, kuris užims į Tekančios saulės šalį nusprendusio nevykti lenko Maciejaus Mazuro vietą.

GYTIS RAMANAUSKAS