Paskelbtas Krepšinis

NKL čempionate – antrojo etapo pradžia

Pirmadienis, 27 January 2020 10:17 Parašė 

Paaiškėjo visos aštuonios VIKINGLOTTO-Nacionalinės krepšinio lygos komandos, kurios po dviejų ratų persikels į stipresniųjų ekipų grupę ir užsitikrins vietą atkrintamosiose.

Stipresniame pogrupyje trečiajame ir ketvirtajame ratuose žais „Telšiai“, Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, „Šilutė“, Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“, Vilniaus „Perlas“, Kauno „Žalgiris-2“, Joniškio „Delikatesas“ ir Šakių „Vytis“.

Paskutiniame ture buvo likęs tik vienas klaustukas – ar „Gargždai“ iš aštuonetuko išstums Šakių „Vytį“. Toks scenarijus būtų įvykęs, jeigu „Delikatesas“ būtų pralaimėjęs Tauragėje, o „Vytis“ sukluptų prieš „Telšius“.

Silpnesniųjų grupėje rungtyniaus „Gargždai“, „Palangos Kuršiai“, Molėtų „Ežerūnas“, Mažeikių „Ereliai“, „Jonava“, Šilalės „Lūšis“ ir Tauragės krepšinio klubas. Iš šių septynių ekipų keturi klubai pateks į atkrintamąsias, o kovas jose pradės nuo aštuntfinalio.

Trečiajame ir ketvirtajame ratuose stipresniųjų grupėje komandos tarpusavyje sužais po 14 rungtynių, o silpnesniųjų grupėje ekipos rungtyniaus po 12 kartų.

Jau praėjusią savaitę dvi komandos pradėjo trečiojo rato kovas. A grupėje Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ savo aikštelėje 87:78 įveikė Kauno „Žalgirį-2“.

Šią savaitę kovas pradės visos kitos komandos. B grupėje rungtyniaujanti BC „Jonava“ (treneris Nerijus Zabarauskas) pirmajame ture nerungtyniaus, o antrajame, vasario 1 d. Gargžduose susitiks su „Gargždai“ klubu.

Šiuo metu Jonavos komanda (9 pergalės ir 19 pralaimėjimų) turnyrinėje lentelėje žengia 13-oje vietoje ir nuo vietos atkrintamosiose skiria dvi pergalės.

GYTIS RAMANAUSKAS