×

Pranešimas

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/3256
Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Šešiasdešimtmečių ir vyresnių salės futbolo turnyre – antroji Vilniaus komandos pergalė

Sekmadienis, 19 January 2020 09:34 Parašė 

Antrus metus iš eilės Jonavos sporto arenoje vyko tradiciniu tampantis futbolo senjorų futbolo turnyras. Tačiau toks turnyras yra išskirtinis. Jame rungiasi šešiasdešimtmečiai ir vyresni futbolo entuziastai. Tai tikrai nėra eilinis renginys, nes jau po varžybų su didele pagarbą į tokio amžiaus sporto mylėtojus kreipėsi Lietuvos masinio futbolo asociacijos vadovas Sergejus Slyva. „Tokio amžiaus žaisti futbolą... lenkiu galvą, - apdovanojimų ceremonijoje kalbėjo S. Slyva. – Bendraudamas su futbolo bendruomene užsiminiau, kad rengiuosi apsilankyti 60+ futbolo turnyre. Tai aišku, daugelis futbolininkų nustebo ir klausė, ar tikrai yra tokių žmonių, kurie vis dar tokio amžiaus žaidžia  futbolą“.

Asociacijos prezidentas dėkojo ir šių varžybų bei apskritai, šito judėjimo organizatoriui Aleksandrui Janovskiui, kuris surengęs pirmąjį turnyrą, neapleido ir tęsia tradiciją, kuri tikimasi, įsišaknys tarp garbingesnio amžiaus senjorų.

Šiemet sudalyvauti  turnyre, pabendrauti vėl  susirinko tos pačios senjorų komandos, kaip ir pernai. Šeimininkams jonaviečiams iššūkį metė Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos 60+ žaidėjai. Tačiau kaip parodė įvykių eiga aikštelėje, šįkart Jonavos futbolo senjorai neįstengė pasipriešinti varžovams ir teko pripažinti visų pranašumą.

Savo solidų ir pergalingą žaidimą turnyre vėl pademonstravo sostinės futbolo senjorai, kurie į savo vartus praleido vienintelį įvartį ir kas įdomiausia, nuo pergalių nepasiekusių jonaviečių. Jos autoriumi tapo Vytautas Debesys. Vilniečiai rungtynes laimėjo 5:1, o kitose rungtynėse 2:0 nugalėjo Klaipėdos ir 4:0 – Kauno senjorus.

Antroji vieta atiteko uostamiesčio atstovams, kai pastarieji nors ir nusileido vilniečiams, bet kitose rungtynėse šventė „sausas“ pergales. Iš pradžių klaipėdiečiai 2:0 įveikė Kauno ekipą bei 5:0 nepaliko vilčių šeimininkams.

Su vienintele pergalę varžybas baigę kauniečiai (Jonavą įveikė 3:0) užėmė trečiąją vietą.

Po varžybų komandas apdovanojo jau minėti S. Slyva bei A. Janovskis.

Jonavos „Klevo“ komandoje turnyre rungtyniavo A. Janovskis, Gediminas Zdanevičius, Algirdas Ramonas, Algimantas Sakavičius, Vytautas Debesys, Antanas Gabulas, Edvardas Kvedaravičius, Michail Gertman, Juozas Mozeris iš Karmėlavos bei kaišiadoriškis Edmundas Kručas