Paskelbtas Futbolas

Naujoko įvartis nuo pralaimėjimo „Vyčiui“ neišgelbėjo, bet „Vikingai“ iškovojo tašką Gargžduose

Pirmadienis, 13 January 2020 08:28 Parašė 

Lietuvos Optibet futsal A lygos čempionate tęsiasi reguliarusis sezonas ir komandos sužaidė tryliktojo bei keturiokitojo turų susitikimus. Aurimo Mockaus treniruojamoje „Vikingų“ komandoje įvyko kai kurių pokyčių. Pastaruoju metu lygoje neberungtyniauja Vilniaus „Bekentas“. Būtent du šio buvusio klubo žaidėjai (Aleksandras Lebedevas ir Vadim Pinko) papildė Jonavos komandos gretas. 

Tačiau trečiadienio vakarą mače su lygos čempionais Kauno „Vyties“ futbolininkais, aikštelės šeimininkams negalėjo padėti Paulius Osauskas, Artūras Rocys, kuris paskutiniu metu žaidė patikimai ir į varžovų vartus pasiuntė ne vieną tikslų smūgį.

Jau pirmajame kėlinyje mačo likimas buvo išspręstas, nes Jonavos sporto arenos aikštelėje ėmė dominuoti svečiai iš Kauno. Šie labai greitai sumušė du įvarčius, o paskutinę kėlinio minutę L. Sendžikas įsirašė dublį, o rezultatas  jau buvo 0:3 kauniečių naudai.

Aišku, jonaviečiai rankų nenuleido ir po pertraukos ėmė jau patys diktuoti žaidimą, tačiau šis buvo daugiau atsargus, be  didesnės rizikos. 34 min. viena Jonavos futbolininkų ataka baigėsi komandos naujoko V. Pinko įvarčiu. Atsirado galimybė dar gelbėti susitikimą, bet tai liko tik teorija, nes dar tą pačią minutę svečių žaidėjas L. Sendžikas džiūgavo savo trečiuoju įvarčiu. „Vikingai“ patyrė nesėkmę rezultatu 1:4 (0:3) ir turnyrinėje lentelėje smuktelėjo viena pozicija žemyn.

„Vikingai“ sudėtis – Egidijus Žagaras, Benas Spietinis, Lukas Sipavičius, Martynas Stankevičius, Vadim Pinko, Gytis Vasylius, Marius Ganusauskas, Lukas Čepkauskas, Aleksandras Lebedevas, Eisvinas Utyra, Andrius Skorupskas.

Viena pozicija „Vikingai“ smuktelėjo žemyn, nes artimiausi konkurentai „Akmenė“ 3:0 įveikė Panevėžio „Sportidus“. Kiti rezultatai: FA „Šiauliai“ – Vilniaus Dailės akademija (VDA) 6:3, Mažeikių FK „VIP“ – Gargždų „Pramogos-SC“ 1:3.

Šeštadienį įvyko ir dar vieno turo susitikimai. „Vikingai“ viešėjo Gargžduose, kur varžėsi su tuo metu lygoje pirmaujančiais „Pramogos-SC“ ekipos futbolininkais. Rungtynės buvo vienos nerezultatyviausių šiame sezone. Abi komandos įmušė viso labo du įvarčius. Tačiau jonaviečiai sugebėjo sužaidė kur kas geresnes rungtynes nei namie su kauniečiais. Nors po pirmojo kėlinio teko vytis varžovus, bet Marius Ganusauskas atstatė pusiausvyrą ir „Vikingai“ įsirašė tašką (1:1).

Artimiausi varžovai nesnaudžia ir renka taškus. Dabar „Vikingai“ turnyrinėje lentelėje užima šeštąją vietą, tačiau ketvirtąją-septintąją vietas skiria vos du taškai. Vadinasi, kiekvienose rungtynėse reikalingos pergalės, kad užimti aukštesnę vietą prieš atkrintamąsias. Galima priminti, jog šiame sezone Lietuvos Optibet futsal A lygos komandos žais jau pagal kitą scenarijų. Į atkrentamąsias pateks 8 komandos, kurios ketvirtfinalyje žais iki dviejų laimėtų rungtynių. Analogiškai ekipos rungtyniaus pusfinaliuose bei didžiajame ir mažajame finaluose.

Kiti 14-ojo turo rezultatai: Mažeikių FK „VIP“ – Vilniaus Dailės akademija (VDA) 6:3, Panevėžio „Sportidus“ – FA „Šiauliai“ 6:2, Vilniaus FC „Turbotransfers“ – Kauno „Vytis“ 0:4.

Po šių susitikimų turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įmušti-praleisti įvarčiai, taškai):

1 Vytis 12 10 0 2 57-25 30
2 Pramogos-SC 12 9 2 1 63-28 29
3 FA Šiauliai 13 7 2 4 61-44 23
4 VIP 12 5 3 4 56-44 18
5 Akmenė 11 6 0 5 45-39 18
6 Vikingai 12 5 2 5 33-32 17
7 FC Turbotransfers 12 5 1 6 44-64 16
8 Sportidus 13 2 0 11 33-80 6
9 VDA 13 0 2 11 31-67 2

Rezultatyviausiai čempionate toliau rungtyniauja Mažeikių FK „VIP“ žaidėjas Edgaras Baranauskas, kuris savo sąskaitą papildė dar dviem įvarčiais ir dabar turi 19 tikslių smūgių.

Sausio 15 d., trečiadienį, „Vikingai“ rungtyniaus Mažeikiuose su FK „VIP“ klubu (20.00 val.), o sausio 19 d., sekmadienį, jonaviečių laukia dar viena išvyka – į Vilnių, kur varžysis su Dailės akademijos (VDA) ekipa (18.00 val.).

GYTIS RAMANAUSKAS