Paskelbtas Krepšinis

BC „Jonava“ naujus metus pradėjo dvejomis nesėkmėmis

Pirmadienis, 06 January 2020 09:20 Parašė 

2019-2020 metų NKL-VIKINGLOTTO čempionate į pabaigą artėja antrasis ratas. Jau po dviejų savaičių bus aišku, kurios pirmosios aštuonios komandos trečiąjį ir ketvirtąjį ratus žais pirmojoje grupėje. Kitas 9-15 vietas užėmusios ekipos dar dviem ratais varžysis dėl keturių vietų atkrintamosiose varžybose.

Pastaruoju metu nemažai pokyčių įvyko BC „Jonava“ komandoje. Ją paliko  nemažas skaičius krepšininkų, tačiau jų vietas užima nauji žaidėjai. Paskutinių metu komandą paliko Tautvydas Šležas ir Samuel Moreta Killven iš  Mergelių salų bei Grantas Vasiliauskas, jau rungtyniaujantis LKL Kėdainių „Nevėžio“ klube.

Jonavos komanda papildė Ignas Fiodorovas, rungtyniavęs Mažeikių „Erelių“ ekipoje bei 25 metų 182 cm amerikietis Stanley Mace Whittaker. Būtent šis krepšininkas jau savo pirmosiose rungtynėse buvo rezultatyviausias komandoje, tačiau to pergalei pasiekti nepakako.

BC „Jonava“ praėjusį šeštadienį rungtyniavo Telšiuose su čempionato lydere „Telšių“ ekipa ir ilgai tampė nervus, bet mačą pralaimėjo rezultatu 80:88 (25:20, 19:17, 19:25, 17:26).

Pirmoje susitikimo dalyje iniciatyva priklausė svečiams iš Jonavos, kurie antrajame kėlinyje po Martyno Linkevičiaus ir Kahlilo Thomaso metimų pirmavo net 15 taškų skirtumu – 44:29. Visgi Mindaugo Norkaus tempiami šeimininkai ir antrojo kėlinio pabaigos sugebėjo priartėti – 37:44.

Trečiajame ketvirtyje „Jonava“ sugrįžo prie dviženklės persvaros (51:39), tačiau netrukus jonaviečių puolimas ėmė strigti, o tuo pasinaudoję „Telšiai“ prieš lemiamą kėlinį atsiliko tik vienu tašku – 62:63.

Jonaviečių bėdos puolime nesibaigė – sunkiai taškus rinkę Nerijaus Zabarausko auklėtiniai netrukus turėjo vytis varžovus, kurie, perėmę iniciatyvą, įtvirtino pranašumą ir iškovojo pergalę – 80:88.

Jonavos „Jonava“: Stanley Whittakeris 20 taškų, Martynas Linkevičius 17, Kahlilas Thomasas 13, Ignas Fiodorovas 12, Modestas Žaunieriūnas 11, Martynas Pacevičius 7, Juozas Balčiūnas, Ianas Gardeneris ir Justas Vazalis taškų nepelnė, Ernestas Mankauskas ir Nojus Pankratjevas nerungtyniavo.

Vėlyvą sekmadienio vakarą BC „Jonava“ ekipa savo aikštelėje susitiko su „Šilutė“ klubu. Ir nors pastaruoju metu Jonavos komandai reikalingos pergalės, kaip oras, tačiau ir vėl buvo patirtas pralaimėjimas rezultatu 73:96 (16:26, 16:23, 21:21, 20:26). Ši nesėkmė dar labiau padidino atotrūkį iki taip norimos dvyliktosios vietos, kuri suteikia galimybę rungtyniauti atkrintamosiose. Jonavos komanda užima tryliktąją vietą (6 pergalės ir 18 pralaimėjimų) ir nuo dvyliktosios jau atsilieka keturiomis pergalėmis. Visgi, dar laukia keturi mačai antrajame rate ir dar 12 susitikimų trečiajame bei ketvirtajame ratuose.

Šiose rungtynėse Martynas Pacevičius pelnė 14, Ignas Fiodorovas – 13, Stanley Mace Whittakeris – 11, Modestas Žaunieriūnas – 10 taškų.

NKL čempionate po savaitgalio kovų toliau pirmauja „Telšiai“ (22 pergalės ir 2 pralaimėjimai), Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ (20-4), „Šilutė“ (17-7).

Sausio 11 d., šeštadienį, BC „Jonava“ sporto arenoje susitiks su „Gargždai“ klubu. Rungtynių pradžia 19.30 val.

GYTIS RAMANAUSKAS