Paskelbtas Futbolas

Prasidėjo rajono salės futbolo pirmenybės

Pirmadienis, 23 December 2019 13:37 Parašė 

Praėjusį sekmadienį keturiomis rungtynėmis prasidėjo 2019-2020 metų Jonavos rajono salės futbolo pirmenybės. Jose šiemet panoro dalyvauti 8 komandos. Jos vienu ratu sužais po septynerias rungtynes, po kurių ir paaiškės šio sezono nugalėtojas bei prizininkai.

Kaip ir pirmasis turas, taip ir visi kiti susitikimai, vyks Jonavos sporto arenoje. Per ketverias rungtynes komandos įmušė 34 įvarčius. Rezultatyvumas nėra mažas ir tai įrodė ekipos žaidusios pirmosios.

Ant arenos parketo pirmosios išbėgo „Vetrolita-ISG“ ir „FK 2002“ penketai. Kuri laiką atrodė, kad žaidėjams sunku pradėti sezoną, priprasti prie salės, nes neseniai daugelis futbolo  mėgėjų baigė futbolą lauke. Tik įpusėjus pirmajam kėliniui jaunųjų futbolininkų gretose pasižymėti pavyko M. Kosovui, kuris pelnė pirmąjį sezono įvartį. Visgi, „Vetrolita-ISG“ ilgai netrukus atstatė pusiausvyrą, kai pasižymėti pavyko J. Ovčinikovui. Salės  futbole per labai trumpą laiką galima įmušti gan nemažą įvarčių skaičių.

Tai įrodė jaunieji 2002 metų gimimo futbolininkai, kurie per kelias minutes besibaigiant kėliniui įtvirtino pergalę. Vieną po kito tris įvarčius įmušė A. Lubianikovas, D. Šidlauskas ir N. Kirdeikis. Rezultatas tapo 4:1 „FK 2002“ ekipos naudai. Po pertraukos „Vetrolita-ISG“ žaidėjui P. Andriulevičius pavyko sušvelninti atsilikimą, bet mačo pabaigoje jaunimas padėjo galutinį tašką. Antrąjį savo įvartį pasiekė M. Kosovas, o iš karto dublį įsirašė ir J. Radzevičius. „FK 2002“ komanda laimėjo rungtynes rezultatu 7:2.

Metais jaunesnė „FK 2003“ komanda antrose dienos rungtynėse varžėsi su „Gaschema“, kuri lauke, mažojo futbolo pirmenybėse nuolat žengia prizininkų gretose. Savo pirmosiose rungtynėse, nors ir ne pilnos sudėties, „Gaschemos“ futbolininkai siekė įrodyti savo pranašumą. Jau gerokai įsibėgėjus pirmajai žaidimo pusei, 17 min. D. Kontautas išvedė pastarąją ekipą į priekį. Tačiau pirmasis kėlinys baigėsi lygiosiomis. Jam besibaigiant jaunųjų futbolininkų gretose puikų įvartį pelnė T. Ladauskas.

Po pertraukos „Gaschema“ vieną savo atakų dar kartą užbaigė tiksliu L. Korsako smūgiu (2:1). Bet ir ši jaunimo komanda pakartojo vyresniųjų sėkmę. Per tris minutes išsprendė mačo likimą. Iš eilės tris įvarčius pasiekė A. Neimantas, D. Pinkevičius ir D. Daunoravičius. No0rs iki susitikimo pabaigos buvo likę dar nemažai laiko, tačiau „FK 2003“ ekipa išsaugojo pergalingą rezultatą 4:2.

Kiti  du susitikimai vėl pasižymėjo rezultatyvumu. „Ultros“ susitiko su jauniausia pirmenybių „FK 2004“ komanda. Kaip bebūtų keista ir šiame mače komandos iki pat pirmojo kėlinio vidurio nesugebėjo pelnyti taip laukiamų įvarčių. Tačiau antroje dalyje jie pasipylė kaip iš gausybės rago. Du kartus pasižymėjo G. Korsakovas, po sykį – D. Vaičiuška ir M. Gabulas. Po pertraukos „Ultros“ pradėjo varžovų triuškinimą. G. Korsakovas susitikime įsirašė „hetriką“, o D. Vaičiuška – dublį. Dar įvarčiu galėjo pasidžiaugti J. Sosiedkinas bei T. Meškauskas. Tik pačioje rungtynių pabaigoje jaunimui pavyko nebaigti mačo „sausai“. R. Macijausko tikslus smūgis buvo daugiau paguodos, nes „Ultros“ šventė pergalę net 8:1.

Pačios rezultatyviausios  buvo paskutinės dienos rungtynės tarp „Veteranai“ ir JSK „Pauliukai“ komandų. „Veteranai“ ekipos sudėtyje žaidžia futbolo senjorai, kažkada žaidę ir profesionalų futbolą. Tačiau pirmojoje rungtynių dalyje jiems nervus patampė JSK „Pauliukai“ komandos žaidėjai. Pastarieji net tris kartus sugebėjo pirmauti. Du kartus pasižymėjo E. Petkevičius, o kartą įvartį pelnė afganistanietis Shadab Qasimi. Tačiau jiems įsismaginti neleido senjorų komandos puolimo lyderis D. Šichranovas, tris kartus lyginęs rezultatą (3:3).

Po pertraukos „Pauliukų“ puolimas tiesiog užsirišo ir „Veteranų“ žaidėjai jiems nebeleido džiūgauti tiksliais smūgiais. Tuo tarpu patys senjorai pademonstravo puikų puolimą ir D. Regelskis, R. Fiodorovas, G. Janonis ir A. Antanavičius atnešė „Veteranams“ pergalę rezultatu 7:3.

Po pirmojo turo susitikimų turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įmušti-praleisti įvarčiai,  taškai):

1 Ultros 1 1 0 0 8-1 3
2 FK 2002 1 1 0 0 7-2 3
3 Veteranai 1 1 0 0 7-3 3
4 FK 2003 1 1 0 0 4-2 3
5 Gaschema 1 0 0 1 2-4 0
6 Pauliukai 1 0 0 1 3-7 0
7 Vetrolita-ISG 1 0 0 1 2-7 0
8 FK 2004 1 0 0 1 1-8 0

Rezultatyviausiai pirmenybėse rungtyniauja G. Korsakovas („Ultros“) ir D. Šichranovas („Veteranai“), pelnę po 3 įvarčius.

Gruodžio 29 d., sekmadienį, Jonavos sporto arenoje vyks šie antrojo turo  susitikimai:

18.00 val. „FK 2002“ – JSK „Pauliukai“

19.00 val. „FK 2003“ – „Vetrolita-ISG“

20.00 val. „FK 2004“ – „Veteranai“

21.00 val. „Ultros“ – „Gaschema“

GYTIS RAMANAUSKAS