Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavoje baigtas didžiausias iki šiol vandenvalos projektas

Antradienis, 17 December 2019 16:09 Parašė 

UAB „Jonavos vandenys" baigė įgyvendinti didžiausią ir sunkiausią iki šiol vandenvalos projektą Jonavoje. Jo metu buvo rekonstruota ir inventorizuota paviršinių (lietaus) nuotekų infrastruktūra visame mieste, o ties Panerių g. 6 namu įrengti lietaus nuotekų valymo įrenginiai, sutvarkytas gerbūvis, išasfaltuota aikštelė.

Šiuose įrenginiuose bus surinktos ir į Neries upę išleidžiamos jau išvalytos paviršinės nuotekos, surinktos nuo J. Basanavičiaus, Vytauto, Panerių, J. Ralio, Žeimių, Fabriko ir kitų gatvių, šaligatvių ir viešųjų vietų.

Antradienį valymo įrenginių vietoje UAB „Jonavos vandenys" ir rangovo atstovai atliktus darbus pristatė Jonavos rajono savivaldybės vadovams ir žiniasklaidai.

„Šis projektas iš tiesų sukėlė rimtų iššūkių – visi prisimename perkastas miesto gatves, eismo ribojimus. Šiandien jau galime pasidžiaugti, kad darbai baigti ir lietaus vanduo, kuris patenka į Nerį bus išvalytas. Tai labai svarbu net ik jonaviečiams, bet ir visai ekosistemai", - sakė rajono meras Mindaugas Sinkevičius.

UAB „Jonavos vandenys" tęsia ES fondų lėšomis finansuojamus vandenvalos projektus Jonavos mieste ir netrukus pradės statyti modernius lietaus nuotekų valymo įrenginius Sodų g. Šios statybos, anot įmonės atstovų, nekels daug nepatogumų, darbai bus atliekami vienoje vietoje – prie Varnakos upelio.

Savivaldybės inf.