Paskelbtas Renginiai

POLA surengė seminarą Jonavoje

Antradienis, 17 December 2019 10:42 Parašė 

Gruodžio 13 d. Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija - POLA Jonavoje surengė seminarą „Kokias galimybes pacientui suteikia Lietuvos sveikatos priežiūros sistema“. Nepaisant to, kad penktadienis ir dar mistinė 13 diena, Jonavos onkologinių ligonių asociacijos „ŠKAC“ nariai, onkologinių ligonių artimieji ir kiti jonaviečiai, kuriuos sudomino ši tema, ypač gausiai rinkosi į Jonavos Kultūros Centrą. Į susitikimą su lektoriais POLA prezidentu Šarūnu Narbutu, POLA direktore Neringa Čiakienė ir „Transparency International“ Lietuvos skyriaus darbuotoja Ingrida Kalinauskienė.

Seminaro metu buvo pristatytos tokios temos kaip nedarbingumo suteikimo terminai ir išmokos už nedarbingumą, nedarbingumo suteikimas slaugai.  Taip pat buvo kalbama apie tai, kokios galimybės yra numatytos, kai visos maksimaliai leidžiamos nedarbingumo dienos yra išnaudojamos. Kalbėjome apie onkologiniams ligoniams skiriamas pašalpas Jonavos mieste ir kada galima kreiptis dėl jų, taip pat apie kitas finansines kompensacijas, kuriomis galima naudotis sergant onkologine liga, apie reabilitaciją priklausančią onkologiniams ligoniams ir daug kitų pacientams aktualių klausimų.

Diskusijų metu džiugino  susirinkusiųjų aktyvumas, įžvalgos ir pastebėjimai. Pagal užduodamus klausimus ar audringą reakciją, aiškėjo kokia reali  situacija yra Jonavoje, pavyzdžiui – daugeliui sukėlė nuostabą faktas, kad sergant lėtinėmis ligomis, nebūtinas siuntimas pakartotinai lankantis pas gydytoją specialistą. 

Keturios renginio valandos netruko prabėgti, džiaugiamės gavę daug naudingos informacijos. Ačiū POLA  ir jos  puikiai lektorių komandai ir laukiame kitų susitikimų!

Primename, kad visi POLA organizuojami renginiai, seminarai ir mokymai, yra nemokami. 

Kadangi seminare apsilankė JKKSC direktorė Regina Stupurienė ir JKKSC renginių organizatorius Žilvinas Galimovas, buvo puiki proga dar kartą padėkoti jiems už pasirašytą POLA ir JKKSC bendradarbiavimo sutartį. Ši sutartis leidžia onkologiniams ligoniams, turintiems POLA kortelę, NEMOKAMAI lankytis: trečiadieniais nuo 15:30 iki 16:30 treniruoklių salėje, penktadieniais nuo 11:00 iki 12:00 val. sporto salėje. Kiekvieną pirmadienį nuo 19 iki 20 val. organizuojami grupiniai fizinės veiklos užsiėmimai su kvalifikuotos trenerės vedama mankšta baseine, adresu Vasario 16-osios g. 1A. Taip pat suteikta galimybė kiekvieną antrą mėnesio antradienį nuo 17 iki 19 val. rengti reguliarius Jonavos onkologinių ligonių asociacijos „ŠKAC“ savitarpio pagalbos grupės susitikimus JKKSC konferencijų salėje Žeimių g 17. 

Po renginio padėkojome lektoriams ir negalėjome nepasidžiaugti nuostabia Jonavos Kalėdinių eglučių alėja, tad pakvietėme svečius ją apžiūrėti. 

Seminarai organizuojami įgyvendinant ES socialinio fondo lėšomis finansuojamą projektą  „Nepakantumo korupcijai sveikatos priežiūros srityje didinimas”. 

Jūratė Povilaviciene