Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Saugaus eismo diena Jonavoje

Antradienis, 12 April 2016 03:00 Parašė 

Jonavos visuomenės sveikatos biuras drauge su Jonavos r. policijos komisariato specialistais ir jaunimu praėjusią švaitę dalyvavome akcijoje, skirtoje Saugaus eismo dienai pažymėti.

Akcijos metu gyventojai buvo kviečiami ir mokomi tinkamai elgtis kelyje, būti drausmingais ir dėmesingais, pakančiais, gerbti ir saugoti ne tik save, bet ir kitus eismo dalyvius.Jonaviečiams dalijome lankstinukus, atšvaitus ir kitus šviesą atspindinčius elementus.

Mokslininkai teigia, kad nėra nustatytas toks alkoholio koncentracijos kraujyje lygis, kuris neturėtų jokios įtakos asmens elgesiui ir gebėjimams, nėra tokios vairuotojų kategorijos, kurios neveiktų alkoholis. 2014 m. Jonavos rajone dėl alkoholio sąlygotų priežasčių mirė 39,79 (100 000 gyv.) gyventojai, tai yra net 1,8 karto daugiau palyginti su Lietuvos vidurkiu.

Akcijos metu buvo renkami jonaviečių, pritarusių naujai parengtam Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimo projektui, parašai. Šio įstatymo pakeitimo esmė – alkoholio prieinamumą ir reklamą ribojančiomis priemonėmis mažinti alkoholio vartojimą Lietuvoje.

Parašų rinkimo akcija vyks visą balandžio mėnesį, nors jau pasirašė per 50 tūkst. žmonių. Jeigu norite išreikšti savo valią parašydami, darbo dienomis esate laukiami Visuomenės sveikatos biure (Chemikų g. 136), telefonas pasiteirauti 310 64.

Rūta PUGAČIAUSKIENĖ, visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė