Paskelbtas Renginiai

Padėkos vakaro metu išdalintos „Krištolinės gulbės“

Penktadienis, 13 December 2019 16:41 Parašė 

Iškilmingame rajono Savivaldybės mero Mindaugo Sinkevičiaus Padėkos vakare, praėjusią savaitę surengtame Jonavos kultūros centre (JKC), dalyvavo keli šimtai jonaviečių. Tradicija tapusio renginio metu padėkota kiekvienam, prisidėjusiam prie savo krašto puoselėjimo, o patys veikliausi ir aktyviausi asmenys apdovanoti „Krištolinės gulbės“ statulėlėmis.    

Reikšmingi pokyčiai

Padėkos vakaras – tai viena iškilmingiausių ir prasmingiausių mieste organizuojamų švenčių. Ir visai nesvarbu, ar už lango lietus, ar šviečia saulė, ar spigina speigas. Tai šventė, kai susirenkama pasakyti ačiū tiems, kurie savo darbu gražina miestą ir suteikia džiaugsmo jo žmonėms.

Rajono vadovas M. Sinkevičius, žvelgdamas į besibaigiančius metus, neslėpė – jie prabėgo labai greit ir buvo kupini įvairių veiklų, pokyčių bei įvykių. Reikšmingų ir malonių pasikeitimų būta ir mero asmeniniame gyvenime. Šiais metais jis sulaukė pirmosios atžalos – žmona pagimdė sūnų, vasarą M. Sinkevičius sėkmingai pasirodė triatlono „Iron Man“ varžybose (3,8 m plaukimas, 180 km važiavimas dviračiu ir 42,195 km bėgimas), suorganizuotose Danijoje, o pavasarį vykusiuose rinkimuose jonaviečiai mero postą jam patikėjo jau pirmajame ture.

 „Gruodis – susikaupimo laikas, kai turime apmąstyti nuveiktus darbus ir padėkoti vieni kitiems. Labai norisi palinkėti, kad šis paskutinis metų mėnuo negadintų nuotaikos spūstyse ieškant dovanų, bet atsirastų laiko ir pasibuvimui drauge bei šiltam pabendravimui. Nuoširdžiai dėkoju už atvykimą į šį Padėkos vakarą“, – į susirinkusiuosius kreipėsi meras.

M. Sinkevičius prisipažino, kad jį džiugina tiek dideli dalykai, tiek ir smulkmenos. Jis pasidžiaugė, kad prieškalėdiniu laikotarpiu į miesto puošybą įsijungė įvairios įmonės, įstaigos bei organizacijos, padovanojusios originalias savo eglutes, suspindusias Ramybės skvere. „Ačiū už triūsą, darbą ir indėlį visiems. Per šiuos metus įvyko nemažai pokyčių tiek verslo, tiek ūkio, tiek ir kasdieniame jūsų gyvenime. Tikiuosi, kad pasikeitimai, aplankę jus, buvo pozityvūs ir geri“, – mintimis pasidalijo jis.

Prisimindamas neseniai aplankyto ir 100-ojo gimtadienio proga pasveikinto Jonavos senolio žodžius, M. Sinkevičius palinkėjo Naujuosius pasitikti be pykčio, „su šilta nuotaika ir puikiai nusiteikus“. „Dėkoju visiems jums už pasitikėjimą manimi ir suteiktą mero poziciją. Visi jūs esate mano įkvėpimas. Sveikinu šio vakaro nominantus, nes tai yra išskirtiniai žmonės, kurie teikia pagalbą, kurie savo darbu stengiasi rūpintis pačiais silpniausiais ir pažeidžiamiausiais. Ačiū, mielieji“, – dėkojo rajono vadovas M. Sinkevičius.

Veiklos įvertinimas

Rajono vadovo kalbą palydėjus audringiems aplodismentams, prasidėjo apdovanojimų ceremonija.

„Krištolinė gulbė“ įteikta Socialinių paslaugų centro direktorei, socialinių mokslų daktarei Valentinai Demidenko – už nuoširdų ir atsidavusį darbą, kuriant efektyvų socialinių paslaugų tinklą Jonavoje ir asmeninį veiklos pavyzdį, siekiant pastebėti kiekvieną, kuriam reikia pagalbos, rūpesčio ar postūmio tampant pilnaverčiu visuomenės nariu.

Tai nelengva ir įžvalgumo reikalaujanti veikla, nes tenka spręsti sudėtingas problemas, susijusias su žmonių likimu. „Šis darbas reikalauja ir žinių, ir kompetencijos, ir gebėjimo įsijausti ir suprasti žmogų“, – sakė vienuolika metų Socialinių paslaugų centrui vadovaujanti V. Demidenko. Anot jos, vienas vadovas negali užtikrinti sėkmės, todėl pasidžiaugė profesionaliu kolektyvu, gebančiu rasti išeitį net iš sudėtingiausios situacijos.

Statulėlę, padėkos raštą ir gėlių puokštę nominantei įteikė Savivaldybės administracijos direktorius Valdas Majauskas.

Tokiomis pačiomis regalijomis pagerbta Jeronimo Ralio gimnazijos mokytoja, katalikiško jaunimo centro „Vartai“ vadovė Inga Petrikonienė. Tris dešimtmečius mokytoja dirbanti moteris puoselėja vaikų ir jaunimo vertybių švietimą, organizuoja katalikiškas stovyklas, dalyvauja meno mėgėjų veikloje. Energinga, visada besišypsanti pedagogė teigia, kad darbas su vaikais – tai didžiulė gyvenimo dovana ir pašaukimas.
„Džiaugiuosi, kad su jaunaisiais draugais, taip vadinu savo mokinius, kartu dainuojame folkloro grupėje, savanoriaujame, keliaujame į piligrimines keliones, organizuojame stovyklas. Būti mokytoja – ne tik mokyti kitus, bet ir mokytis iš jų“, – pabrėžė I. Petrikonienė.

„Krištolinė gulbė“ jai skirta už ilgametį vaikų ir jaunimo vertybinį švietimą, katalikiškų stovyklų organizavimą ir asmeninio gyvenimo pavyzdį ugdant jaunąją kartą. Garbingiausius apdovanojimus laimėtojai įteikė ir ranką paspaudė jonaviečių išrinktas Lietuvos Respublikos Seimo narys Rimantas Sinkevičius.

Paprastumo pavyzdys

Už ilgametę tarnystę Dievui ir žmonėms Žeimių Švenčiausios Mergelės Marijos Gimimo ir Kulvos Švenčiausios Mergelės Marijos parapijose, už paprastumo pavyzdį, kuriant ne paprastą, o pripildytą meilės artimui kasdienybę, „Krištolinės gulbės“ statulėle padėkota kun. Raimundui Kazaičiui, kuris lapkričio mėnesį perkeltas tarnauti Ukmergės tikintiesiems. Regalijas įteikė Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Birutė Gailienė.

Jis buvo vienas iš Kulvos bendruomenės steigėjų, aktyviai dalyvavo jos veikloje, šešiolika metų paprastai ir nuoširdžiai bendravo su parapijiečiais. „Kunigas Raimundas Kazaitis, skelbdamas Dievo žodį, paliečiantį kiekvieno širdį ir palaikantį kiekvieną žmogų, maldoje visada malonus ir nuoširdus. Jis mokėjo bendrauti ir su jaunais, ir su garbaus amžiaus žmonėmis, o pasiklausyti jo pamokslo atvažiuodavo daug žmonių ir iš kitų parapijų“, – apie kun. R. Kazaitį, prieš kelerius metus išrinktą Jonavos krašto šviesuoliu, kalbėjo Kulvos bendruomenės narė Janina Ragelienė.

Ne vieną buvusį salėje žmogų sujaudino šio sielų ganytojo pasakytas atsisveikinimo žodis. „Lapkričio 24-ąją teko atsisveikinti su bendruomenėmis – esu perkeltas dirbti Ukmergėje. Atsisveikindamas nuoširdų ačiū tariu rajono Savivaldybei ir joje dirbantiems žmonėms. Šiandien mero asmenyje noriu padėkoti už kartu praleistus metus nuo 2003-iųjų, kai gyvenau Jonavos krašte, už suteiktą pagalbą, už labai gražų bendradarbiavimą su visais valdžioje buvusiais žmonėmis, – kalbėjo kun. R. Kazaitis. – Prisimenu kūrimosi Kulvoje, vėliau ir Žeimiuose pradžią – buvo gana sudėtinga. Prisimenu kartu su Savivaldybe atliktus darbus. Šįvakar gera proga mero asmenyje pasakyti ačiū visiems, kurie prie jų prisidėjote. Atsisveikindamas tariu dėkui už bendrystę, kurioje buvome. Tos bendrystės noriu palinkėti kunigui Ryčiui, kuris mane pakeitė, tos bendrystės linkiu dabartiniam nuostabiam dekanui kunigui Virginijui, kuris bendrystės su Savivaldybės dėka atnaujina ir gražina bažnyčią. Bendrystė ir bendravimas yra jėga, to visiems ir linkiu. Sudie.“

Aukšto lygio kultūra

 Patraukliai ir skoningai papuoštoje scenoje fortepijonu skambino tarptautinių ir respublikinių konkursų laureatė Julija Rockina, dainavo įvairių konkursų prizininkė, džiazo vokalistė Karolina Krivickaitė, virtuoziškai grojo akordeonistų trio.

O visą vakarą baigė Manto Jankavičiaus su grupe koncertinė programa. Renginio vedėjai Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė ir Vytautas Rumšas išsakė nemažai komplimentų ne tik pasakiškai atrodančiai Jonavai, bet ir besišypsantiems jos gyventojams.

Už apgalvotą kiekvieną detalę bei aukšto lygio kultūrą pasitinkant ir išlydint svečius susirinkusiųjų išskirtinės padėkos nusipelnė JKC vadovas Sergejus Jefimenka bei  Senamiesčio gimnazijos mokiniai.

Irena BŪTĖNAITĖ