Paskelbtas Futbolas

Po eilės nesėkmių, „Vikingai“ padovanojo pergalę

Pirmadienis, 09 December 2019 08:55 Parašė 

Praėjusią savaitę Lietuvos Optibet futsal A lygos čempionate buvo sužaisti eiliniai susitikimai, tačiau Jonavos „Vikingai“ (vadovas Aironas Morkūnas, treneris Aurimas Mockus) sužaidė dvejas rungtynes. Abi žaidė namuose, Jonavos sporto arenoje.

Trečiadienį jonaviečiai susitiko su Mažeikių FK „VIP“ klubu. Tai buvo praleistos šeštojo turo  rungtynės.

Šiame mače Jonavos ekipai jau galėjo padėti Benas Spietinis, kuris jau rungtynių pradžioje įnešė „Vikingams“ gyvumo ir po jo perdavimo jau antrąją minutę Paulius Osauskas išvedė aikštelės šeimininkus į priekį (1:0). Tačiau gynyboje jonaviečiams sunkiai sekėsi  stabdyti rezultatyviausią lygos futbolininką Edgarą Baranauską. Šis žaidėjas pelnė iš eilės du įvarčius, tačiau į tai dar vieną tikslų smūgį atliko P. Osauskas.

Intriga  susitikime užvirė pačioje jos pabaigoje. Svečiai nusitaikė į  pergalingą rezultatą, nes pelnė ir trečiąjį įvartį mače. Visgi, rankų „Vikingai“ nenuleido ir ėmė vis dažniau lankyti vartų prieigose. Vienos atakos metu atsirado spraga varžovų gynyboje ir ja pasinaudojęs Artūras Rocys atstatė pusiausvyrą (3:3).

Šiame sezone „Vikingai“ jau turėjo ne vienerias rungtynes, kai atsilikdami,  sugebėdavo išplėšti pergalę. Šįkart to padaryti nepavyko. Geras rezultatas būtų buvęs ir toks, koks buvo iki paskutinės susitikimo minutės. Tačiau iškovoti bent tašką taip ir nepavyko. Mažeikių futbolininkai surengė rezultatyvią ataką, o jonaviečiams per likusią nepilną minutę to padaryti  nepavyko. „Vikingai“ patyrė jau trečią nesėkmę iš eilės rezultatu 3:4.

„Vikingai“ sudėtis – Andrius Skorupskas, Benas Spietinis, Gytis Vasylius, Artūras Rocys, Martynas Stankevičius, Paulius Osauskas; Egidijus Žagaras, Marius Ganusauskas, Lukas Čepkauskas, Lukas Sipavičius, Sahib Mammadov, Arnas Paškevičius.

Po trijų nesėkmių iš eilės, Jonavos „Vikingai“ čempionate pagaliau itin gausiai sporto arenoje susirinkusius žiūrovus nudžiugino pergalę. Šįkart, sekmadienį, vėl savo aikštelėje jonaviečiai susitiko su Vilniaus Dailės akademijos (VDA) klubu.

9 min. po puikios kombinacijos, arti vartų buvęs Marius Ganusauskas priverti žiūrovus pakilti iš savų vietų, nes buvo pelnytas pirmasis mačo įvartis. Tai buvo puiki pradžia, nors salės  futbole vienas įvartis tikrai nieko nereiškia. Apmaudu, jog „Vikingų“ futbolininkų taikikliai pirmojoje žaidimo pusėje  buvo visiškai nusimušę. Daugiau jie taip ir nesugebėjo pasižymėti. Net tris kartus žaidėjų smūgiai drebino svečių vartų virpstą ar skersinį.

Pritrūkus tikslumui, pirmojo kėlinio pabaigoje teko nuryti karčią piliulę, kai paskutinę minutę varžovams pavyko atstatyti pusiausvyrą (1:1).

Antrojo kėlinio pradžioje jau ir VDA futbolininkai patikrino šeimininkų vartų stiprumą, tačiau tądien puikiai „Vikingų“ ekipoje rungtyniavęs M. Ganusauskas privertė svečių vartininką antrą kartą išimti kamuolį iš vartų tinklo (2:1).

Atsilikdami varžovai ėmė vis dažniau kurti pavojingesnes atakas. Gynyboje jonaviečiai turėjo išties nemažai darbo,  tačiau nors ir kai kuriais epizodais klydo, bet ne iki tiek, kad praleisti įvartį. Lemiamas mačo lūžis įvyko 35 min., kai Artūras Rocys tiksliu smūgiu pelnė trečiąjį komandos įvartį. Aišku, iki susitikimo pabaigos buvo likę dar nemažai laiko. VDA komanda vartininką pakeitė penktu aikštės žaidėju ir prispaudė jonaviečius prie savų vartų. Buvo momentų, kai „Vikingai“ galėjo nubausti svečius tiksliais tolimais smūgiais, kai vartai jau buvo tušti.

Visgi, Jonavos salės futbolininkai padovanojo žiūrovams puikią pergalę, kai jau aidint finalinei mačo sirenai Paulius Osauskas pabėgęs nuo varžovų pasiuntė kamuolį į tuščius vartus, įtvirtindamas „Vikingams“ pergalę (4:1) bei sutvirtindami intrigą tarp 2-6 vietų.

„Vikingų“ sudėtis – Andrius Skorupskas, Benas Spietinis, Martynas Stankevičius, Artūras Rocys, Gytis Vasylius, Lukas Čepkauskas, Lukas Sipavičius, Paulius Osauskas, Marius Ganusauskas, Gustas Jaskutis, Almantas Vansevičius.

Kiti rezultatai: „Akmenė“ – Gargždų „Pramogos-SC“ 4:6, FA „Šiauliai“ – Kauno „Vytis“ 4:7, Vilniaus FC „Turbotransfers“ – Mažeikių FK „VIP“ 3:3.

Po šių susitikimų futsal A lygos turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įmušti-praleisti įvarčiai, taškai):

1 Vytis 6 6 0 0 28-12 18
2 Pramogos-SC 6 4 1 1 36-12 13
3 FA Šiauliai 7 4 1 2 37-19 13
4 Akmenė 6 4 0 2 32-22 12
5 VIP 7 3 3 1 25-22 12
6 Vikingai 7 4 0 3 19-20 12
7 FC Turbotransfers 7 2 1 4 28-43 7
8 Sportidus 6 1 0 5 13-27 3
9 VDA 7 0 2 5 14-34 2
10 Bekentas 5 0 0 5 10-31 0

Rezultatyviausiai lygoje rungtyniauja Mažeikių FK „VIP“ žaidėjas E. Baranauskas, pelnęs 10 įvarčių.

Gruodžio 11 d., trečiadienį, Jonavos sporto arenoje „Vikingai“ susitiks su Vilniaus FC „Turbotransfers“ ekipa. Rungtynių pradžia 20.30 val.

GYTIS RAMANAUSKAS