Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Negalia nėra stabdis

Penktadienis, 06 December 2019 10:51 Parašė 

Gruodžio 3 d. Jonavos r. neįgaliųjų veiklos centras kartu su „Sporto Legionu“ organizavo sporto šventę „Vieningi mes stiprūs“, skirtą paminėti Tarptautinę neįgaliųjų dieną. Šiomis varžybomis nebuvo siekiama įrodyti, kurie yra geresni. Šventės dalyviai buvo tiesiog kviečiami išbandyti savo jėgas sporto rungtyse, bendrauti žaismingoje aplinkoje, labiau pažinti vienas kitą ir turiningai praleisime laiką. Juk negalia nėra stabdis, ribojantis gyvenimą, svajones ir tikslus! 

Šventę atidarė Jonavos r. neįgaliųjų veiklos centro direktorė Aurika Matutienė, visus susirinkusiuosius sveikino Jonavos r. meras Mindaugas Sinkevičius, „Sporto Legiono“ vadovas Remigijus Jankauskas, sveikatos, ekologijos ir socialinių reikalų komiteto pirmininkė Birutė Platkauskienė, socialinės paramos skyriaus vedėja Daiva Ūselienė, seimo nario padėjėja Laima Slovikienė. Varžybose dalyvavo: sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Jonavos viltis“ narių komanda „Viltis“, Jonavos „Neries“ pagrindinės mokyklos specialiojo ugdymo skyriaus moksleivių komanda „Greiti ir įsiutę“, Panevėžio jaunuolių dienos centro atstovų komanda „Dinamitas“, Jonavos rajono neįgaliųjų draugijos narių komanda „Smūgis“, Jonavos rajono neįgaliųjų veiklos centro komanda „Panteros“ bei Lietuvos reabilitacijos ir slaugos centro komanda „Pušinukai“. Komandos savo jėgas galėjo išbandyti įvairiose rungtyse, kurių metu kiekvienas dalyvis stengėsi būti kuo greitesnis, taiklesnis ir ištvermingesnis. Visų dalyvių pastangas vainikavo apdovanojimai. Bendroje įskaitoje, po pakartotinos virvės traukimo rungties, laimėjo Lietuvos ir rebilitacijos centro komanda „Pušynukai“, antrąją vietą užėmė Jonavos r. neįgaliųjų veiklos centro komanda „Panteros“, trečioji vieta atiteko Jonavos „Neries“ pagrindinės mokyklos specialiojo ugdymo skyriaus moksleivių komandai „Greiti ir įsiutę“. Tikimės, kad dalyvavimas sporto šventėje ne tik atskleidė stipriąsias kiekvieno puses ir neribotas galimybes, bet ir dar labiau visus suvienijo. Juk „Vieningi mes stiprūs!” – ir tik drauge susitelkę galime įveikti didžiausius iššūkius.

Dar kartą norime padėkoti visiems šventės dalyviams, organizatoriams, Jonavos r. savivaldybės administracijai ir ypatingai merui Mindaugui Sinkevičiui už bendradarbiavimą, sportinių iniciatyvų skatinimą ir palaikymą.

Parengė Jonavos rajono neįgaliųjų veiklos centras