Paskelbtas Miesto naujienos

Švenčių laukimas prasidėjo – įžiebta Kalėdų miesto eglė

Pirmadienis, 02 December 2019 09:01 Parašė 

Vienas po kito įvairūs Lietuvos rajonai įsitraukia į didžiausių metų švenčių šurmulį. Jonava praėjusį sekmadienį pradėjo gyventi Kalėdų laiku. Įžiebta pagrindinė Kalėdų eglė davė startą didžiausių metų švenčių laukimo pradžiai.

Taip sutapo, kad miesto eglė buvo įžiebta pirmojo žiemos mėnesio pirmąją dieną. Prisiminant praėjusius metus, kai smarkiai lijo, šiemet oras gausiai susirinkusiems miestelėnams ir miesto svečiams jau priminė žiemos pradžią, kai jautėsi nedidelis šaltukas ir žvarba. Visgi, jau kelinti metai šventinei nuotaikai trūksta ir dar vieno akcento – sniego.  Norisi  tikėti, kad didžiosioms metų šventėms gamta pabalins mūsų kraštą.

Kalėdinės eglės įžiebimo šventinę nuotaiką dar prieš kelias valandas kėlė nykštukai, o savo kalba įkvėpė rajono meras Mindaugas Sinkevičius. Šiemet Jonava gali pasigirti tikrai ne viena egle, o net keliomis dešimtimis. Jonavoje sekmadienį atidarytas unikalus Kalėdinių eglučių miestelis, kuris įsikūrė atnaujintame miesto parke – Ramybės skvere. Į rajono mero kvietimą kurti originalias kalėdines eglutes atsiliepė net 48 rajono įstaigos ir įmonės. Tokias eglutes apžiūrėję žmonės stebėjosi išradingumu, kai jos pagamintos iš šiaudų ar batų, skėčių ar kompaktinių diskų ar kitų įvairių medžiagų.

Kalėdinių eglučių miestelis Jonavoje veiks visą šventinį laikotarpį ir kiekvieną sekmadienį gyventojų lauks Jonavos kultūros centro parengta programa visai šeimai: įvairių kolektyvų koncertiniai pasirodymai, linksmi kalėdiniai žaidimai, edukacinės veiklos ir prizai.

Šių metų tema „Kalėdinių nykštukų paslaptys“. Kiekvieną sekmadienį Kalėdinių eglučių miestelyje bus atskleidžiama po vieną paslaptį ir visą tai vyks iki gruodžio 29 dienos.

„Aš noriu pasidžiaugti tuo, kad šiemet mes Jonavoje mažiausiai turime bent 50 Kalėdinių eglučių, iš kurių dvi yra „valdiškos“ (Sąjūdžio aikštėje ir Joninių slėnyje).  Šių eglučių nebūtų buvę, jei ne mūsų bendruomenės, įstaigos, organizacijos, mūsų verslas, - Kalėdinės eglės įžiebimo šventėje kalbėjo meras M. Sinkevičius. – Jei visuomenei ši idėja patiks ir prigis, jei tie, kurie skiria savo laiką, resursus ir idėjas sukurti šitam parkui, norės ją tęsti, tai sieksime, kad tas skaičius būtų dar didesnis. Gruodis yra kai kam skubėjimo laikas, siekiant padaryti tuos darbus, kurių nepadarei per visus metus, kitiems – yra advento, susikaupimo laikas, pabūvimas su šeima. Noriu palinkėti, kad jūsų visų artėjančios šventės  būtų šviesios, gražios, kad jas sutiktumėte šeimos būryje, prie gražios kompanijos, prie gražaus stalo, gyvai vieni su kitais pabendrautumėte, kartu pabūtumėte ir prisimintumėte kuo dosnūs buvo šie praėję metai“.

Po tokios mero kalbos visi su  nekantrumu laukė Kalėdų Senelio, kuris šiemet iki pat scenos Sąjūdžio aikštėje atvyko su Kalėdamobiliu. Kartu abu įžiebė šventinę nuotaiką keliančią Kalėdų eglę, kurią vainikavo šventiniai fejerverkai.

Vėliau šventinę nuotaiką susirinkusiesiems dovanojo Monikos Linkytės ir grupės koncertas. Tuo pat metu vyko prekybinė mugė (nuo vidurdienio), o vaikučiai su savo tėveliais, seneliais galėjo sudalyvauti Jonavos kultūros centro pasiūlytose edukacijose, vaikučiai galėjo pasivažinėti traukinuku ar pasisukti karuselėje, ar sudalyvauti kitose pramogose.

GYTIS RAMANAUSKAS