Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Jaunųjų „Kumite“ klubo karatistų kraityje – penki auksiniai apdovanojimai

Pirmadienis, 25 November 2019 08:30 Parašė 

Praėjusį sekmadienį Kėdainių arenoje vyko Lietuvos kiokušin karate moksleivių taurės varžybos. Iš įvairiausių šalies kampelių suvažiavo net apie 900 jaunųjų sportininkų. Vieni atletai savo kovose įgijo dar daugiau patirties, kiti – atvyko su aiškiu tikslu – tapti nugalėtojais ar prizininkais.

Į varžybas vyko ir jaunieji Jonavos sporto klubo „Kumite“ (treneriai Valdas Braslauskas ir Alfredas Jakštas) sportininkai, kuriems tikrai pavyko ne tik garbingai pasirodyti. Su savo asmeniniais rezultatais, komanda tarp 46 dalyvavusių klubų, su dar vienu klubu pasidalino aukštas 4-5 vietas.

Šiose moksleivių kiokušin karate varžybose patirties įgavo Ignas Lucenko ir Edgaras Galuska, kuriems nepavyko prasibrauti ant  prizininkų pakylos. Tačiau kiti Jonavos atletai matavosi įvairių spalvų medalius ir skaičiavo taškus į bendrą „Kumite“ komandinę įskaitą.

Savo amžiaus grupėse ir savo svorio kategorijose sportininkai  turėjo nevienodą varžovų skaičių, tačiau tai nė kiek nesumenkina jų iškovotų medalių vertę. Dvi savo kovas laimėjo Dovydas Ručinskas (U11, +50 kg), tris – Edvinas Gambarovas (U11, iki 45 kg), tačiau abu suklupo pusfinaliuose, bet tapo trečiųjų  vietų laimėtojais.

Rokas Utyra (U16, iki 65 kg) ir Ivas Lucenko (U10, iki 35 kg) savo grupėse laimėjo po tris kovas. Šie jaunieji sportininkai savo kovas tęsė ir finaluose ir nors jų nelaimėjo, tačiau pasidabino sidabro medaliais.

Visgi, net penki Jonavos „Kumite“ atletai laimėjo visas savo keturias kovas ir tapo savo grupių nugalėtojais. Čempionų medaliais galėjo džiūgauti Nikita Mitiulin (U16, iki 60 kg), Michail Mitiulin (U13, iki 45 kg), Aurimas Kregždys (U13, iki 40 kg), Markas Kuznecovas (U10, iki 35 kg) bei Dominykas Melničuk (U10, iki 30 kg).

GYTIS RAMANAUSKAS