Paskelbtas Sportas

Atminimo turnyre varžėsi tinklinio mėgėjų komandos

Pirmadienis, 25 November 2019 08:28 Parašė 

Neseniai į R. Samulevičiaus ir J. Vareikio progimnazijų sporto sales rinkosi tinklinio mėgėjai. Visiškai neseniai profesionalios moterų komandos dalyvavo A. Ogonausko turnyre, kuriame varžėsi ir Jonavos „Aušrinė-KKSC“ moterų komanda. Šįkart rungtyniavo daugiau mėgėjiškos, senjorų tiek moterų, tiek ir vyrų ekipos. Ta buvo jau net XXV-asis toks turnyras.

Vyrų grupėje rungtyniavo Jonavos „Dobilo“ komandos tinklinio mėgėjai. R. Samulevičiaus progimnazijos sporto salėje su jais dar žaidė Kauno „Vitameda“, Tauragės „Šilas“ ir Marijampolės bei Lazdijų ekipos.

Vyrų komandos ratu kiekviena viena prieš kitą žaidė ne iki dviejų laimėtų setų, o tiesiog du setus. Jei rezultatas buvo 1:1, nugalėtoją lėmė tai, kuri komanda per rungtynes surinko daugiau taškų.

Varžybose lygių neturėjo Marijampolės tinklininkai, kurie laimėjo visas ketverias rungtynes: trejas rungtynes 2:0, kai kurias - netgi triuškinamai. Kai jau buvo aišku, kad marijampoliečiai užsitikrino čempionų titulą, paskutines, ketvirtas, rungtynes prieš šeimininkus laimėjo tik dėl didesnio surinktų taškų skaičiaus, susitikimui pasibaigus rezultatu 1:1.

Sunkiai turnyrą pradėję, gan skaudžiai pirmose rungtynėse prieš būsimus čempionus pralaimėję Lazdijai tarsi po šalto dušo prabudo ir daugiau varžovams nenusileido bei iškovojo antrą vietą. Tiesa, prieš Jonavos "Dobilą" vicečempionais tapę Lazdijai laimėjo tik 1 taško skirtumu (25:20 ; 21:25). Tokia drama ir pralaimėjimas jonaviečiams kainavo nesėkmę ir turnyrinėje lentelėje - mūsiškiai nebemetė pirštinės Kauno "Vitamedai", kuri buvo užleista į trečią vietą, pralaimėjus taip pat taškų skirtumu.

Įdomu tai, kad net trejas iš keturių rungtynių 1:1 rezultatu baigę jonaviečiai jas visas taškų skirtumų pralaimėjo. Vieninteles rungtynes Jonavos "Dobilas" laimėjo prieš Tauragės "Šilą", kuris apskritai nepatyrė pergalės džiaugsmo ir liko paskutinėje, penktoje, vietoje.

Galutinė vyrų grupės turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius,  pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, laimėti-pralaimėti setai,  taškai):

1. Marijampolė 4 3 1 0 7-1 8
2. Lazdijai 4 1 2 1 4-4 7
3. „Vitameda“ 4 0 3 1 3-5 6
4. „Dobilas“ 4 0 3 1 5-3 5
5. „Šilas“ 4 0 1 3 1-7 4

Tuo  tarpu moterų grupėje, tinklinio mėgėjos rungtyniavo iki dviejų laimėtų setų. Čia sau lygių neturėjo Kauno „Bellona“ tinklininkės, kurios tris susitikimus laimėjo „sausais“ rezultatais ir tik jonavietės įstengė viename sete palaužti varžoves. Šalčininkų „Fortūna“ ekipa nusileido turnyro nugalėtojoms, bet visose kitose rungtynėse šventė pergales, nors kai kurios nebuvo tokios lengvos. Pastarojo miesto komanda iškovojo antrąją vietą.

Nors daugelyje mačų vyko atkaklios kovos, tačiau Jonavos tinklinio mėgėjos sugebėjo pasiekti trečiąją prizinę vietą. Turnyro pabaiga galėjo būti ir kitokia, bet „Aušrinė-Titmaras“ komandai iki aukštesnės vietos trūko labai nedaug. Atkakliame mače su Šalčininkų „Fortūna“ komanda per pirmus du setus buvo pasidalinta po pergalę (23:25, 25:21) ir tik lemiamame trečiajame sete iki 15 taškų varžovėms nusileista 17:19. Pasiekusios dvi pergales ir pralaimėjusios du mačus, jonavietės iškovojo trečiąją vietą.

„Aušrinė-Titmaras“ komandos gretose medalius laimėjo Rita Lisauskienė, Oksana Ovčinikova, Eimantė Uselytė, Katerina Vaitekūnė, Rigvita Kunevičienė, Simona Ciegytė, Sandra Klimienė, Martyna Peleckaitė, Aira Kaunietė.

Be jau minėtų ekipų, turnyre varžėsi Kauno „Cukrainis“ ir Lazdijų „Žara“, kurios užėmė ketvirtą-penktą vietas.

Galutinė moterų grupės turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius,  pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, laimėti-pralaimėti setai,  taškai):

1. „Bellona“ 4 4 0 0 8-1 8
2. „Fortūna“ 4 3 1 0 6-4 7
3. „Aušrinė-Titmaras“ 4 2 0 2 6-4 6
4. „Cukrainis“ 4 1 0 3 2-6 5
5. „Žara“ 4 0 0 4 2-8 4

Po varžybų komandos  susirinko į vakaronę, kur ir vyko komandų apdovanojimai.

GYTIS RAMANAUSKAS