Paskelbtas Miesto naujienos

Sodų gatvę žadina dviejų vyrų „radijas“

Ketvirtadienis, 21 November 2019 15:32 Parašė 
Asociatyvi nuotrauka. Asociatyvi nuotrauka.

Be dešimties minučių šešios. Ankstyvas rytas. Daugelis miesto piliečių dar sapnuoja auksinio rudens sapnus ar laukia savo žadintuvų, prabilsiančių po pusvalandžio, valandos, tarškesio. Bet kur tau...

Staiga tarp 91 ir 93 Sodų gatvės namų įsijungia "Jonavos radijas". Lygiai šiuo laiku, tarsi susitarę, čia palei upelį praeina du skardžiabalsiai garbaus amžiaus vyrai. Sustoja ant tako ir... ima dalintis politinėmis, sportinėmis, buitinėmis ir, aišku, besikeičiančio klimato aktualijomis. Nereikia nė LRT, nes šiedu šnekasi gana aktyviai, katras katrą perrėks, kartais įjungdami į pokalbį ir ankstyvąsias savo keturkojų augintinių vedžiotojas. Laimei, tos nepasiduoda provokacijoms, skuba su savo šuniškais reikalais. 

"Eisiu, paimsiu lazdą, išvaikysiu tuos diedus"- piktinosi anądien suirzusi, kasryt pakankamai nepailsinti  kaimynė. "Sveikuoliai atsirado. Pliurpia nesąmones, o mes turime jų klausytis. Paleisiu savo šunį, tai išvaikys tą "duetą" - sakė artimiausias kaimynas.

Beje, abu šnekoriai maždaug po dešimties minučių išsiskirsto, nupėdina vienas sau, kitas sau. Tačiau susitikimo laiko ir vietos jau seniai nekeičia - būtinai prie Varnutės, būtinai palei langus, būtinai be dešimt šeštą...

Skaitytojams turbūt smalsu, kas tie šnekoriai. Pavardžių dar neskelbsime. Tačiau valytoja žino, kad tai jonaviečiams gana žinomi, šiuo metu nelabai turintys ką veikti  pensininkai. Ką gi, belieka kurį rytą anksčiau atsikelti, pasičiupti į draugiją kaimyno pitbulį ir... pasiimti iš jų interviu. 

Gintautas Malūkas