Paskelbtas Miesto naujienos

Glaudus bendradarbiavimas tarp ikimokyklinio ugdymo įstaigų, minint tarptautinę tolerancijos dieną

Trečiadienis, 20 November 2019 12:56 Parašė 

Siekiant sustiprinti  bendradarbiavimo ir partnerystės svarbą ugdymo procese, ieškome naujų bendravimo būdų, bendradarbiavimo partnerių. Vienas iš tokių partnerystės pavyzdžių – bendravimas su Jonavos vaikų lopšelio-darželio „Dobilas“ ,,Vyturiukų“ grupės ugdytiniais bei jų mokytoja Dijana Borisoviene. Lapkričio 14 d. vaikų lopšelio-darželio ,,Dobilas“ direktorė Jurgita Macionienė pakvietė  Jonavos vaikų lopšelio-darželio ,,Bitutė“ ,,Mažųjų kūrėjų“ grupės ugdytinius ir jų mokytoją Astą Babilienę kartu paminėti tarptautinę Tolerancijos dieną.

 Bendradarbiavimą tarp ikimokyklinių įstaigų, ypač minint kartu tokią dieną, inicijuoja ir palaiko vaikų lopšelio-darželio ,,Bitutė“ direktorė Violeta Skodienė. Direktorė toleranciją apibūdino labai aiškiai ir suprantamai vaikams: tai mandagumas, pagarba kitiems, supratimas, kad kitas žmogus gali skirtis nuo mūsų, ir pripažinimas, kad jis turi teisę būti kitoks nei mes.

,,Mažųjų kūrėjų“ grupės vaikai parodė lopšelio-darželio ,,Dobilas“ salėje ,,Vyturiukų“ ir ,,Smalsučių“ grupių vaikams teatralizuotą inscenizaciją ,,Žalia pasaka“ (paruošė Jonavos lopšelio-darželio „Bitutė“ mokytojos A. Babilienė ir J. Griciūnienė). Abiejų darželių ugdytiniai kartu šoko, dainavo, važiavo spalvotu traukinuku, žaidė, pasikeitė pačių padarytomis dovanėlėmis.

 Smagi bendra vaikų veikla tęsėsi ,,Vyturiukų“ grupėje, kur vaikai kartu puošė Tolerancijos dienos simbolį – švyturį: klijavo širdeles, rašė savo vardus.  Vėliau pasikeitė ir pasipuošė draugystės apyrankėmis.

Esame dėkingi už šiltą, malonų priėmimą savo įstaigoje, gražią padėką, už draugiškų santykių kūrimą ir palaikymą tarp įstaigų, lopšelio-darželio ,,Dobilas“ direktorei J. Macionienei, už gerą nuotaiką ir malonias staigmenas vaikams mokytojai D. Borisovienei, už savo įstaigos mokytojų palaikymą ir pagalbą įgyvendinant jų idėjas lopšelio-darželio ,,Bitutė“ direktorei V. Skodienei.

Nors grįžtant atgal ,,Mažųjų kūrėjų“ grupės vaikus „palaistė“ lietutis, tai nė kiek nesugadino puikios nuotaikos. Vaikai visą kelią čiauškėjo kaip buvo smagu ir kiek jie susirado draugų. Juk stipriai draugystei nereikia kasdienių pokalbių ar nuolat būti kartu. Tikri draugai vieni kitus prisimins tol, kol šis jausmas gyvens širdyje.

Lopšelio-darželio ,,Bitutė“ ,,Mažųjų kūrėjų“ grupės mokytoja metodininkė Asta Babilienė