Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Mes kartu – jėga

Penktadienis, 15 November 2019 08:49 Parašė 

Lapkričio 7d. Jonavos Raimundo Samulevičiaus progimnazijoje vyko tradicinė ugdymo diena penktokams „Mes kartu – jėga“. Visų penktų klasių mokiniai aktyviai dalyvavo viktorinoje:  „Ką aš žinau apie olimpines žaidynes?“. Aktyviausi buvo apdovanoti olimpiniais medaliais.

Po viktorinos vyko įdomūs susitikimai su   Janušo Radvilos mokomojo pulko kariais, mokiniai daug sužinojo apie Lietuvos kariuomenę, kario profesiją, ginkluotę. Smalsūs penktokai dar ilgai klausinėjo karių apie tarnybą, drąsą, pilietiškumą. Kartu su penktokais kario profesija domėjosi ir Jonavos lopšelio – darželio „Žilvitis“ priešmokyklinukai.

Technologijų mokytoja D. Lapėnienė kartu su mokiniais  gamino patiekalus iš moliūgo, kepė pyragus. Gamindami sveiką maistą,  vaikai diskutavo apie tokio maisto naudą, apie tai, kodėl žmonėms reikia fizinio aktyvumo. Ir visi laukė smagiausios dienos dalies – vakaro.

Vakare mokiniai, jų tėveliai, klasių vadovės dalyvavo linksmose estafetėse. Kol estafečių dalyviai ilsėjosi, jiems  šoko sportinių šokių kolektyvas „ Magija“ ( vadovė Rima Auglienė‘), pasirodė  5c klasės mokinės ElingaSeredytė ir Karina Fomkinaitė ( trenerė Jolanta Abromavičienė). Dalyviai ir svečiai apžiūrėjo penktokų dailės parodą „Gyvenk sveikai“ (mokytoja Neringa Kušeliauskienė).  Po smagaus renginio,  visi jo dalyviai mėgavosi pačių pagamintu sveiku maistu. Mokiniai apdovanoti atminimo medaliais,  direktoriaus padėkomis, o tėveliai ir mokytojai – geromis emocijomis.  Renginio  rėmėjas- Lietuvos tautinis olimpinis komitetas. 

Renginio organizatorė  Diana Sadauskienė