Paskelbtas Futbolas

Naktinio futbolo turnyro nugalėtojai – „Gaschemos“ futbolo mėgėjai

Antradienis, 12 November 2019 15:43 Parašė 

Jau penkioliktąjį kartą Jonavos futbolo mėgėjų komandos rinkosi kūno kultūros ir sporto centro stadione, kur dirbtinės dangos aikštelėje dalyvavo naktinio mažojo futbolo turnyre „Šikšnosparnio“ taurei laimėti. Per komandų vadovų susitikimą norą dalyvauti turnyre pareiškė tik penkios ekipos, tačiau paskutiniu momentu dalyvių padaugėjo.

Varžybų vyr. teisėjas Algimantas Sakavičius buvo nusprendęs varžybas vykdyti rato sistema, tačiau komandų padaugėjus iki aštuonių, jos buvo suskirstytos į du pogrupius. Pagal nuostatus, pirmas dvi vietas užėmusios ekipos žaidė dėl „didžiosios“ taurės, o likusios – dėl „mažosios“.

Šis turnyras prasidėjo penktadienio vakare ir baigėsi po vidurnakčio. Pirmosiose turnyro rungtynėse buvo fiksuoti gan rezultatyvūs susitikimai. A pogrupyje „Spyris“ po permainingos kovos 3:2 palaužė šių metų mažojo futbolo pirmenybių nugalėtoją „Viltį“, o „Ultros“ neturėjo problemų su „Jonavos policija“ (5:0). Visgi, antrose savo rungtynėse „Spyris“ 0:1 pripažino antrą pergalę pasiekusių „Ultros“ futbolo mėgėjų pranašumą, o „Viltis“ ir „Jonavos policija“ išsiskyrė taikiu rezultatu (2:2). Paskutinėse rungtynėse pogrupyje „Vilties“ septynetui reikėjo būtinai laimėti, kad patekti į pagrindines varžybas dėl „didžiosios“ taurės. Tačiau jiems reikėjo tikėtis ir „Spyrio“ ekipos nesėkmės. Tačiau to neįvyko, patys „Vilties“ futbolininkai sužaidė lygiosiomis su  „Ultros“, o „Spyris“ užtikrintai 3:0 įveikė „Jonavos policiją“.

Po šių susitikimų A pogrupio turnyrinė lentelė atrodė taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įmušti-praleisti įvarčiai, taškai):

1.“Ultros“ 3 2 1 0 7-1 7
2.“Spyris“ 3 2 0 1 6-3 6
3.“Viltis“ 3 0 2 1 5-6 2
4.“Jonavos policija“ 3 0 1 2 2-10 1

Tuo tarpu B pogrupyje labai sėkmingai varžybas pradėjo „Vetrolita-ISG“ ekipa, kuri per pogrupyje sužaistas trejas rungtynes nepraleisto nei vieno įvarčio. Iš pradžių pastarieji 1:0 pranoko „Žaibo kirtį“, vėliau 3:0 įveikė „Jėgerius“ ir paskutinėse rungtynėse pirmąją vietą grupėje garantavo nulinės lygiosios su „Gaschema“. Šiai ekipai tai buvo antrosios lygiosios pogrupyje. Prieš tai jie rezultatyviai 3:3 sužaidė su „Jėgeriais“. „Gaschemai“ pergalė 2:0  prieš „Žaibo kirtį“ garantavo vietą tarp pajėgesnių komandų. „Jėgeriai“ taip ir liko pogrupyje su vienu tašku, kai paskutiniame mače 2:4 pralaimėjo „Žaibo kirčiui“.

B pogrupio turnyrinė lentelė atrodė taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įmušti-praleisti įvarčiai, taškai):

1.“Vetrolita-ISG“ 3 2 1 0 4-0 7
2.“Gaschema“ 3 1 2 0 5-3 5
3.“Žaibo kirtis“ 3 1 0 2 4-5 3
4.“Jėgeriai“ 3 0 1 2 5-10 1

Po susitikimų pogrupiuose, prasidėjo kovos atkrentamosiose, kur komandos rungtyniavo atkakliai ir ne vienose rungtynėse nugalėtojas paaiškėjo po ilgos baudinių serijos.

Dėl „mažosios“ taurės pusfinaliuose „Viltis“ 1:1 įveikė „Jėgerius“, o „Jonavos policija“ 3:2 privertė pasiduoti „Žaibo kirtį“. Pralaimėjusios ekipos susitiko dėl 7-os  vietos. Labai rezultatyviame maže „Žaibo kirtis“ 6:4 įveikė „Jėgerius“. „Mažojoje“ taurėje geriausiais tapo „Vilties“ futbolininkai, kurie 3:2 nugalėjo „Jonavos policiją ir užėmė penktą vietą.

Tuo tarpu pogrupyje ne itin pergalingus rezultatus demonstravusi „Gaschema“, savo sudėtyje turėjo ne vieną pajėgesnį futbolininką, įsibėgėjo ir be didesnio vargo nukeliavo iki „didžiosios“ taurės. Jie pusfinalyje 2:0 įveikė „Ultros“ futbolo mėgėjus, o „Spyris“ ne tik pirmieji pramušė „Vetrolitos-ISG“ komandos vartininką, bet ir po baudinių serijos 3:2 palaužė varžovus, užsitikrindami vietą finale.

Emocijų ir šaltakraujiškumo prireikė komandoms dvikovoje dėl trečiosios vietos. Čia „Vetrolita-ISG“ ir „Ultros“ pasidalino po du įvarčius ir taip pat pasiryžo laimėti po baudinių serijos. Abi komandos išnaudojo visų žaidėjų ir vartininkų smūgius, bet nugalėtojas nepaaiškėjo. Ir tik pradėjus antrąją seriją „Ultros“ vartininkas apginė vartus, o „Ultros“ realizavę eilinį smūgį, turnyre iškovojo trečiąją vietą.

Susirinkę žiūrovai tokio dramatiškos kovos nepamatė turnyro finale, kur „Gaschema“ be didesnių pastangų sutriuškino jaunuosius „Spyrio“ futbolininkus. Rungtynes „Gaschema“ laimėjo net 7:1 ir tapo šių metų „Šikšnosparnio“ taurės nugalėtojais.

GYTIS RAMANAUSKAS