Paskelbtas Sportas

„Aušrinė-KKSC“ šalies čempionate įsirašė dvi pergales

Pirmadienis, 04 November 2019 08:19 Parašė 

Lietuvos  moterų tinklinio čempionate įsibėgėja varžybos, kuriose į kovas stojo ir septintoji dalyvaujanti ekipa (Kauno LSU „Dextera“). Tuo tarpu Raimondos Strelkauskaitės treniruojama Jonavos „Aušrinė-KKSC“ komanda dvejas rungtynes sužaidė svečiuose ir kol kas dominuoja pirmenybėse, laimėdamos visas rungtynes.

Jonavietės Kaune varžėsi su jau minėtąja LSU „Dextera“ ekipa. Susitikimo pradžioje sėkmingas žaidimas nuteikė Jonavos tinklininkes pergalei, tačiau dėl jos dar teko pakovoti. Varžovės įstengė ne tik išlyginti rezultatą, bet ir pačios nutolo trijų taškų skirtumu (8:11). Visgi, septynių taškų be atsako spurtas kilstelėjo jonavietes į priekį ir pamažu padidinusios atotrūkį, „Aušrinė-KKSC“ komanda sugebėjo laimėti ir setą (25:19).

Atkaklumu nesiskyrė ir antrasis setas, kurio pradžioje sėkmingiau žaidusios Jonavos tinklininkės vėl buvo priverstos susigriebti, kai turėjo vieno taško deficitą (187:18, 19:20). Sėkmė ir brandus žaidimas pačioje seto pabaigoje vėl padovanojo teigiamą rezultatą (25:21).

Trečiasis setas vėl prasidėjo jonaviečių taškais, tačiau, kaip parodė vėlesni įvykiai, tiesiog viešnios nebeleido savo varžovėms lipti ant kulnų ir šis setas jau  visiškai priklausė Jonavos komandai (25:10). „Aušrinė-KKSC“ šventė pergalę rezultatu 3:0. Jonavos ekipoje vėl puikiai rungtyniavo Gerda Grudzinskaitė, pelniusi 16 taškų. Jai pergalei pasiekti neblogai talkino 11 taškų surinkusi Gabija Kasperavičiūtė, 9 – Vaiva Valionytė, 8 – Akvilė Sebežiova, po 7 – Irina Andrejeva ir Evelina Vaitkutė, 4 – Dastina Železniakaitė.

Dar vieną mačą Jonavos tinklininkės žaidė Vilniuje su SM „Tauras-VTC“ klubu. Lengvo pasivaikščiojimo ir čia nebuvo. Pirmajame sete jonavietės išlaikė nedidelę persvarą, kuriai įgyti labai prisidėjo rezultatyvus G. Grudzinskaitės žaidimas. Jos taškai didino atotrūkį, bet aikštelės šeimininkės baigiantis setui dar pamėgino sugriebti šiaudą (23:21), tačiau D. Želesniakaitė ir G. Grudzinskaitė padėjo tašką (25:22).

Kiek netikėtai prasidėjo antrasis setas, kai Jonavos žaidėjos rinko taškus ir įgijo net devynių taškų persvarą (14:5). Sostinės ekipa sugriebė penkis „sausus“ taškus, bet šiame sete buvo viskas. Dar solidesne serija taškų atsakė viešnios, kurios ir laimėjusios setą 25:12, mače jau pirmavo 2:0.

Įdomybės tęsėsi trečiajame sete. Kaip bebūtų keista, tačiau Jonavos komanda patyrė tokį pat fiasko ir atsiliko 5:14. Aišku, rankų jonavietės nenuleido, bet atsigriebti tokį deficitą buvo be galo sunku, todėl viską teko pradėto  iš naujo ketvirtajame sete, nes trečiąjį pralaimėjo 17:25.

Šio susitikimo lydere vėl tapo G. Grudzinskaitė, kuri su savo komandos draugių pagalba siekė rungtynių likimą išspręsti dar šiame sete. Palaipsniui Jonavos ekipos persvarą tik didėjo (8:5, 15:8). Nors sostinės komandos žaidėjos dar sugebėjo sumažinti atsilikimą, bet pirmos 25 taškų ribą pasiekė „Aušrinė-KKSC“ žaidėjo. Pastaroji komanda iškovojo ir antrąją pergalę per kelias dienas rezultatu 3:1.

Jau minėtoji G. Grudzinskaitė vėl blykstelėjo ir šiame susitikime pelnė 20 taškų. Be jos komandai taškus rinko: I. Andrejeva, V. Valionytė ir D. Železniakaitė – po 7, G. Kasperavičiūtė ir E. Vaitkutė – po 4, A. Sebežiova, Liepa Šiūšaitė ir Greta Venslauskaitė – po 1.

Kiti vykusių susitikimų rezultatai: Vilniaus Universitetas – SM „Tauras-VTC“ 3:0, Universitetas – Alytaus „Prekyba-Parama“ 0:3.

Lietuvos moterų tinklinio čempionato turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, pralaimėjimai, laimėti-pralaimėti setai, taškai):

1 Aušrinė-KKSC 3 3 0 9-1 9
2 TK Kaunas-VDU 2 2 0 6-2 5
3 Universitetas 3 2 1 6-5 5
4 Prekyba-Parama 2 1 1 5-3 4
5 Gargždų SC 2 0 2 2-6 1
6 SM Tauras-VTC 3 0 3 1-9 0
7 LSU Dextera 1 0 1 0-3 0

„Aušrinė-KKSC“ komandos žaidėja Gerda Grudzinskaitė užtikrintai pirmauja rezultatyviausių žaidėjų sąraše, kuri per trejas rungtynes pelnė jau 54 taškus. Tolesnes vietas užima 42 taškus pelniusi Jekaterina Kovalskaja („Prekyba-Parama“) bei 36 taškus – dar viena alytiškė Agnė Daunytė.

Artimiausias rungtynes „Aušrinė-KKSC“ žais Baltijos moterų tinklinio lygoje, kurioje jonavietės vis dar neturi pergalių. Lapkričio 10 d., sekmadienį, sporto arenoje jonavietės susitiks su Tartu „TU/Bigbank“ (Estija) klubu. Rungtynių pradžia 13.00 val.

GYTIS RAMANAUSKAS