Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Teatro gerbėjus džiugino spektaklių gausa

Antradienis, 29 October 2019 13:21 Parašė 
G. Gutauskas – festivalio organizatorius, režisierius, aktorius Žeimių bažnyčioje. G. Gutauskas – festivalio organizatorius, režisierius, aktorius Žeimių bažnyčioje. Indrės Darelaitės nuotraukos

Spalio 25–27 dienomis rajone vykusio vaikų ir jaunimo festivalio DEK metu įvairių kolektyvų spektaklius galėjo pamatyti ne tik Jonavos, bet ir Kulvos bei Žeimių seniūnijų gyventojai. Tai, kad toks geografijos išplėtimas pasiteisino, patvirtino didžiulis gyventojų susidomėjimas visais renginiais. Festivalį organizavusio Jonavos kultūros centro Teatro skyriaus vadovo Gedimino Gutausko teigimu, „ateityje taip pat planuojama laikytis panašaus ritmo“.

Penktadienio vakarą jonaviečių vaidinamu spektakliu „Laisvė“ prasidėjęs festivalis antrą dieną tęsėsi Jonavos kultūros centro erdvėse. Itin gerų emocijų į teatro studiją susirinkusiems jonaviečiams paliko „Skrydis“. Puiki aktorių vaidyba ir šmaikštus tekstas iki ašarų prajuokino žiūrovus. „Tai buvo linksmiausias renginys, „uždavęs“ gerą toną visai dienai, kurį derėtų laikyti siurprizu“, – nusišypsojo iš Žeimių kilęs G. Gutauskas.

Kalbinti žmonės gerai įvertino Vilniaus senamiesčio teatro vaidinimą „Karma ne tokia jau ir kalė“, meno ir mokslo laboratorijos spektaklį „Errorai“, sužavėjusį šmaikščia menine forma, ir sekmadienio vakare parodytą „Natašos svajonę“.

Abejingų Jonavos žiūrovų neatsirado ir žeimiečio Raimundo Klezio sukurtam spektakliui „Dulkėti veidrodžiai“. Tačiau sekmadienio popietę Žeimių dvaro sodyboje ši kraštiečio pjesė, kurioje jis pats ir vaidina, sulaukė tikro anšlago – net buvo kilusi mintis jį parodyti du kartus.

Nesitikėta tokios gausos žmonių matyti ir Žeimių bažnyčioje, kurioje pristatyta Jonavos teatro skyriaus spektaklio „Gyvenimo šiuolaikinėje visuomenėje taisyklės“              premjera. Su savo vaidmenimis puikiai susitvarkė grupės aktoriai Povilas Sakalauskas, Ugnė Garuckaitė, Vanesa Sadauskaitė, Ernesta Bieliauskienė ir pats  G. Gutauskas.

Savo kraštiečiams R. Kleziui ir G. Gutauskui už pasiaukojantį darbą statant ir kuriant spektaklius bei jų pristatymą savo tėviškėje dėkojo buvusios mokytojos, vietos bendruomenės atstovės.

„Manau, kad gerų įspūdžių visiems paliko ne tik vaidinimai, bet ir pažintis su Žeimių dvaro sodyba, po kurią ekskursiją surengė ką tik iš Italijos sugrįžęs dailininkas Domas Noreika“, – apibendrino Teatro skyriaus vadovas.

„Džiaugiamės, kad festivalio renginius galėjo pamatyti ir atokiau Jonavos gyvenantys žmonės. Ačiū Jonavos kultūros centrui, dėkui Gediminui Gutauskui už pagarbą savam kraštui ir teatro puoselėjimą. Būtų malonu, jeigu tokie festivaliai vyktų dažniau“, – dalijosi nuomonėmis Žeimių žiūrovai.

Irena BŪTĖNAITĖ