Paskelbtas Sportas

„Vienykimės bendrai kovai“ turnyras: jonaviečių kraityje – 8 medaliai

Pirmadienis, 21 October 2019 08:52 Parašė 

Garliavoje vyko pilno kontakto (kiokušin) karatė turnyre „Vienykimės bendrai kovai“ („Let's Join the Fight Together“).

Sportininkai ne tik kovojo dėl prizinių vietų, bet ir skyrė dalį per starto mokesčius surinktų lėšų Rimanto Kaukėno paramos grupei, padedančiai su onkologinėmis ligomis kovojantiems vaikams.

„Džiaugiamės, kad karatė sporto atstovai palaiko mūsų fondo veiklą ir kartu savo idėjomis bei darbais prisideda prie pagalbos tiems, kuriems jos labiausiai reikia, - renginio atidarymo metu sakė R. Kaukėno paramos grupės direktorius Laimonas Šiaulys. - Ačiū, kad esate kartu. Kartu nuveikėme daug gerų darbų, prižadame juos tęsti.“

Klubų „Shori“ (vadovas - Tomas Zienius) ir „Osu“ (vadovas - Linas Jonika) antrą kartą surengtame turnyre dalyvavo daugiau nei 500 sportininkų nuo 9-mečių iki suaugusiųjų kategorijų, susirinkusių iš 34 Lietuvos, Latvijos, Lenkijos ir Danijos klubų.

Komandinėje įskaitoje geriausiai sekėsi Vilniaus „Ippon“ (vadovai - Jevgenijus Jurutas ir Aleksandras Kočkinas) auklėtiniams, kurie iškovojo net 9 aukso medalius (dar 3 - sidabro ir 5 - bronzos). Toliau išsirikiavo Vilniaus „Shin“ (vadovas - Dmitrijus Aleksandrovas; 4 aukso, 6 sidabro ir 8 bronzos), Klaipėdos „Okinava“ (vadovė - Diana Mačiūtė; 4, 2, 9) ir Kuršėnų „Dao“ (vadovas - Vygandas Milieška; 4, 1, 3).

Šiame turnyre varžėsi ir Jonavos kiokušin karate klubo „Kumite“ (treneriai Valdas Braslauskas ir Alfredas Jakštas) jaunieji sportininkai. Viso dalyvavo 11 šio klubo atletų. Puikiai varžybose pasirodė broliai Edgaras ir Evaldas Galuškos bei Dovydas Ručinskas, tačiau jiems medalių  iškovoti nepavyko.

Visgi, kiti jonaviečiai namo atsivežė gan nemažą apdovanojimų kolekciją. Pakeliui link finalo nesėkmes patyrė Nikita Mitiulin, Markas Kuznecovas ir Edvinas Gambarovas, bet  šie jaunieji kiokušin karate kovotojai  pasidabino bronzos medaliais.

Dar du jonaviečiai nužingsniavo iki finalo, tačiau jame pritrūko sėkmės. Nors ir pripažino varžovų pranašumą, bet Dominykas Melničuk ir Tautvydas Kregždys tapo antrųjų vietų laimėtojais.

Kiti trys sportininkai ne tik prasibrovė į finalus, bet ir savo grupėse tapo pajėgiausiais kovotojais. Jaunių grupėje Gediminas Cvykas savo varžovus anksčiau laiko pasiuntė į nokdaunus ir tapo nugalėtoju. Ne prasčiau varžybose pasirodė Aurimas Kregždys ir Michail Mitiulin, savo kelyje įveikę po tris varžovus, pasidabino aukso medaliais.

 Spalio 14d., Vilniuje, švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje vyko geriausių sportininkų ir jų trenerių apdovanojimai. Apdovanojimus teikė Lietuvos ministras pirmininkas Saulius Skvernelis ir švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius. Šiame renginyje, Jonavos kiokušin karate klubo „Kumite“ treneris Alfredas Jakstas buvo apdovanotas padėkos raštu.

GYTIS RAMANAUSKAS