Paskelbtas Sportas

Baltijos lygoje pergalių teks palaukti

Pirmadienis, 21 October 2019 08:38 Parašė 

Neseniai prasidėjo 2019-2020 metų tinklinio sezonas. Trys pajėgiausios Lietuvos moterų tinklinio komandos ne tik sužaidė eilines Baltijos lygos rungtynes, bet jau įsiliejo ir į Lietuvos tinklinio čempionatą. Savo pirmąsias rungtynes sužaidė Jonavos „Aušrinė-KKSC“ ekipa. Praėjusią savaitę Raimondos Strelkauskaitės treniruojama komanda Jonavos sporto arenoje priėmė viešnias iš Gargždų.

Nors pirmuosius taškus mače pelnė Gargždų sporto centro komandos tinklininkės, bet įsibėgėjusios jonavietės tik didino atotrūkį. Viešnios baigiantis pirmajam setui dar pamėgino pakreipti įvykių eigą (16:13, 21:16), bet pabaiga priklausė aikštelės šeimininkėms.

Dar solidžiau viešnios pradėjo antrąjį setą (0:3), bet savo žaidimą sustygavusios jonavietės panašiu tempu laimėjo ir pastarąjį setą. Patikėjusios lengva pergale, „Aušrinė-KKSC“ tinklininkės, pirmaudamos trečiajame sete 20:11 šiek tiek prisileido varžoves, bet jau atimti pergalės šios nebesugebėjo. Jonavos ekipa šventė pirmąją pergalę šalies čempionate rezultatu 3:0 (25:16, 25:16, 25:18).

Šiame susitikime Gerda Grudzinskaitė pelnė 18, Gabija Kasperavičiūtė – 9, Irina Andrejeva ir Liepa Šiūšaitė – po 8, Vaiva Valionytė – 7 taškus.

Būtent rezultatyviai žaidusi G. Grudzinskaitė įspūdingai rungtyniavo Baltijos lygoje, kai Jonavos tinklininkės Daugpilyje varžėsi su VK „miLATss“ klubu. Ši žaidėja pelnė net 34 taškus ir padėjo laimėti pirmąjį setą. Vėliau žaidimas vyko gan permainingai, bet pergalės iš Latvijos jonavietėms išsivežti nepavyko. Kituose setuose nežymią persvarą turėjo šeimininkės, kurios ir laimėjo mačą rezultatu 3:1 (18:25, 25:22, 25:23, 25:18). Tuo tarpu varžovių tarpe nesulaikoma buvo Irina Vesna, surinkusi 35 taškus.

Lietuvos čempionatas dar tik prasidėjo, o Baltijos lygoje „Aušrinė-KKSC“ komanda pralaimėjo visas trejas rungtynes ir žengia paskutinėje, devintojoje, vietoje. Artimiausias rungtynes jonavietės Baltijos lygoje žais lapkričio 9 dieną, o Lietuvos čempionate – spalio 31 d.

GYTIS RAMANAUSKAS