Paskelbtas Futbolas

Jonavos futbolo senjorams laukia dvejos išvykos į Gargždus

Pirmadienis, 21 October 2019 08:36 Parašė 

Į pabaigą artėja 2019 metų Lietuvos futbolo federacijos (LFF) senjorų (35+) čempionatas. Pradžioje susitikimai vyko Aukštaitijos ir Žemaitijos regionuose, kur komandos išsiaiškino nugalėtojus ir prizininkus. Pastaruoju metu atėjo laikas ir kovoms tarp abiejų regionų geriausių ekipų išsiaiškinti pajėgiausiu šalyje.

35 metų ir vyresniųjų grupėje dėl nugalėtojų vardų savo mačus pradėjo keturios komandos. Jonavos FVK „Klevas“ pusfinalio pirmąsias rungtynes su geriausia Žemaitijos regiono ekipa žaidė kūno kultūros ir sporto centro stadiono dirbtinės dangos aikštėje.

Varžovų amžiaus vidurkis yra jaunesnis nei jonaviečių, todėl ir aikštelėje su jaunesniais yra sunkiau varžytis. Tačiau „Klevo“ futbolo senjorai pirmieji surengė rezultatyvią ataką, kurią užbaigė Denisas Šichranovas. Jonaviečiams ilgai pasidžiaugti neteko ,nes jau po kelių minučių aikštelės  šeimininkai neleistinai stabdė varžovą savo baudos aikštelėje ir teisėjas skyrė 11 m baudinį. Rezultatas tapo lygus (1:1).

Gargždų komandos pastangos ir sukurtos atakos ir liko tik atakomis, nes pirmoji šių komandų dvikova baigėsi „Klevo“ pergale. Antroje žaidimo pusėje, po kampinio, puikiai galimybę išnaudojo antrąjį savo įvartį pelnęs D. Šichranovas.

„Klevo“ senjorai laimėjo rungtynes rezultatu 2:1, tačiau tai buvo tik pirmoji ekipų dvikovą. Atsakomosios rungtynės ateinantį trečiadienį vyks Gargžduose. Kaip bepasibaigtų atsakomasis mačas, Jonavos futbolo senjorai dar kartą grįžtų į šį miestą, nes spalio 26 d., šeštadienį, ten vyks finaliniai susitikimai dėl prizinių vietų.

Kitoje poroje, Aukštaitijos regiono nugalėtojai, Alytaus „Dainavos“ senjorai be kelių pagrindinių savo žaidėjų Tauragėje net 1:4 nusileido šio miesto „Tauro“ vienuolikei.

GYTIS RAMANAUSKAS