Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Paminėta Vietos savivaldos diena

Antradienis, 15 October 2019 09:09 Parašė 
(Iš kairės į dešinę): Valdas Majauskas, Fima Zelenina, Mindaugas Sinkevičius, Birutė Gailienė (Iš kairės į dešinę): Valdas Majauskas, Fima Zelenina, Mindaugas Sinkevičius, Birutė Gailienė K. Putelio nuotr.

Spalio 10-ąją Jonavos rajono savivaldybės administracijos darbuotojai tradiciškai paminėjo Vietos savivaldos dieną. Pagerbti tie, kurie savivaldoje išdirbo 10, 15, 20, 25, 30 ir 35 metus. Dešimtmetį minėjo 7; 15 m. – 8; 20 m. – 1; 25 m. – 5; 30 m. – 2 specialistai. Trisdešimt penkerius metus Užusalių seniūnijoje išdirbo žemės ūkio specialistė Fima Zelenina.

Visiems už nepriekaištingą ilgametį darbą valstybės tarnyboje įteikti Mero padėkos raštai  bei atminimo dovanos, o dirbusiems 10, 20, 30 metų – dar ir atminimo ženkleliai.

Vietos savivaldos dienos proga pasveikinti atvyko LR Seimo narys Rimantas Sinkevičius, linkėjęs jautrumo, kantrybės, glaudaus bendradarbiavimo su bendruomene.

Rajono meras Mindaugas Sinkevičius pasidžiaugė, kad darbas seniūnijose, bendruomenėje vyksta sklandžiai, dirbantiems savivaldoje dėkojo už iniciatyvą, norą veikti, linkėjo sėkmės bei  aktyviau dalyvauti „užklasinėje“ veikloje, kad „rastume bendrų temų ne tik apie darbą“.

Mero pavaduotojas Eugenijus Sabutis skatino labiau atverti savo protus ir širdis, kvietė įsiklausyti, girdėti, ką kalba žmonės,  nes „kiekvienoje iš šešiasdešimties savivaldybių žmonės gyvena tais pačiais rūpesčiais“.     

Administracijos direktorius Valdas Majauskas, savivaldoje dirbantis dešimt metų ir šiemet ne tik sveikinęs, bet ir pats buvęs pasveikintas, teigė, kad šie metai prabėgo labai greitai, dėkojo už nuveiktus darbus, pasišventimą, ragino nebijoti prisiimtos atsakomybės, mokėti džiaugtis.    

Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacijos viceprezidentas Gintas Jasiulionis ženklą „Sidabrinė seniūno krivūlė“ įteikė jau dvidešimt penkerius metus savivaldoje dirbančiam Žeimių seniūnijos seniūnui Faustui Pilipavičiui.      

Vietos savivaldos dienos šventėje nuotaikingą koncertą surengė Janinos Miščiukaitės meno mokyklos ugdytiniai, Jonavos kultūros centro moterų vokalinis ansamblis „Presto“.

Dar šios šventės išvakarėse pakalbinome Užusalių seniūnijos žemės ūkio specialistę Fimą Zeleniną. Moteris teigė, kad niekada per tuos trisdešimt penkerius metus nekilo minčių keisti darbą. Jai patiko bendrauti su žmonėmis, nors ir būdavo momentų, ypač baigiantis metams, kai tekdavo padirbėti tvarkant dokumentus ir vakarais... Ponia Fima prisiminė 1984-uosius, kai pradėjo dirbti seniūnijoje sekretore. Vėliau, pasikeitus gyvenimo aplinkybėms, pasiprašė į tuomet laisvą vietą – dirbti su karo prievolininkais, dar vėliau – seniūnijos komunaliniame ūkyje, o 1994 metais jau dirbo žemės ūkio specialiste.

– Įdomūs buvo metai ir labai greitai jie prabėgo. Darbas su žmonėmis, ekskursijos su kolektyvu, dalyvavimas Užusalių kultūros centro renginiuose... Laisvalaikio pomėgiais išliko ne tik ekskursijos, bet ir grybavimas, šiaurietiškas ėjimas su lazdomis ir, žinoma, knygos, – sakė Fima Zelenina.

Karolina VIČIŪTĖ