Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Tavo veide galvoje... - naujojo avangardo paroda Jonavoje

Antradienis, 15 October 2019 09:02 Parašė 

Jonavos kultūros centro Meno galerijoje, spalio 9 d. atidaryta Algio Beržiūno (1980 g.m.) asmeninė paroda. Autoriaus kūrybai būdingas platus skirtingomis medijomis manipuliacijos laukas bei naujų teritorijų tapyboje urbanistika. Jo darbuose atsiskleidžia ir egzistencinė autoironija. Algis Beržiūnas yra daugiadisciplininis Lietuvos dailininkas, kurio darbai pristatyti leidiniuose, kolekcijose  ir parodose visoje šalyje. Jo kūryba -  kova už koncepcijos ir estetikos pusiausvyrą, autorius laikosi eksperimentinio techninio požiūrio, kurio rezultatas – darbai kupini įdomių formų ir simbolikos, originalus naujojo avangardo menininkas.Algiui Beržiūnui dažų terpė yra priemonė demonstruoti tikrovę, o drobė yra žaidimų aikštelė, kurioje jis gali žaisti kiekvieną kartą skirtingai.

Algis Beržiūnas 1996 m. gavo Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos diplomą. Groja smuiku ir „Cllasic“ gitara. 2002 m. baigė Vilniaus projektavimo ir statybos kolegiją, įgijo interjero ir reklamos dizaino specialybę. 2002 - 2006 m. studijavo Vilniaus dailės akademijoje, įteiktas aukštojo mokslo diplomas, suteikiantis interjero dizaino profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį.

Šiandien autorius yra sukaupęs didžiulę patirtį viešojo ir privataus interjero dizaine, todėl paroda atrodo intriguojanti. Žiūrint į moters, vyro ar vaikų veidus drobėse, galvoje kyla įvairūs klausimai. Pradedi skaityti paryškintus ir slepiamus žodžius... Ups... Klausiau savęs - „kodėl turėčiau aš tai dabar analizuoti?“ 

O jeigu reikėtų išsirinkti vieną darbą iš visų esančių parodoje, kurį rinkčiausi? Koks autoriaus darbas įkrito į širdį? Pavaikščiojusi pirmyn, atgal supratau, kad šiandien neišsirinkčiau jokio autoriaus kūrinio, nes greičiausiai pritrūko laiko, o gal tokio darbo dar nėra ar paprasčiausiai netilpo į parodą. 

Gal dėl to, kad parodos atidaryme paveikslai man pasirodė liūdni ir vieniši, o aš vienintelė parodos lankytoja. Drobėje persipina ir sluoksniuojasi keli paveikslai viename. Gal aš juose ieškojau užrašo su kalorijų skaičiumi? Kaip prekybos centre, išsirinkusi iš 8 gamintojų kavos „Trys viename“, pakeliuose krislo...

Manau, kad ši paroda daugeliui žiūrovų užmuš įprastinį mąstymą apie dailę, architektūrą, dizainą. Susipažinkite - tai naujasis avangardas! Algis Beržiūnas palieka Vilnių ir kraustosi gyventi į Jonavą. Džiaugiamės ir sveikiname! Beje, autorius pažadėjo dalyvauti parodos uždaryme lapkričio 9 d. 

Eitvydė Pranevičienė