Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Sezono starte – du kluptelėjimai Estijoje

Pirmadienis, 14 October 2019 09:05 Parašė 

Praėjusį savaitgalį prasidėjo 2019-2020 metų Lietuvos ir Baltijos moterų tinklinio lygų čempionatai. Šių metų šalies pirmenybėse rungtyniaus 7 komandos, tarp kurių trys varžysis dviem frontais. TK „Kaunas-VDU“, Alytaus „Prekyba-Parama“ bei Jonavos „Aušrinė-KKSC“ praėjusiame sezone užėmė pirmąsias tris vietas, todėl naujajam sezone vėl žais ir tarp pajėgių Latvijos ir Estijos komandų.

Tuo tarpu Baltijos lygoje visas tris valstybes atstovaus po tris ekipas. Savo varžybas naujajame sezone ne itin sėkmingai pradėjo toliau Raimondos Strelkauskaitės treniruojama Jonavos „Aušrinė-KKSC“ komanda. Dvejas rungtynes jonavietės žaidė Estijoje, kur ekipa vyko tikrai ne pajėgiausios  sudėties. Dėl įvairiausių priežasčių komandai negalėjo padėti Akvilė Sebežiova, Irina Andrejeva bei dar viena ukrainietė Halyna Kaminska.

Pirmąsias rungtynes Jonavos tinklininkės žaidė  su Estijos jaunimo rinktine ir pirmajame sete neprilygo jaunosioms estėms.

Antrajame sete situacija aikštelėje ėmė keistis ir jonavietės, sėkmingai pabaigusios šį setą, galbūt galėjo tikėtis ir apie sėkmingesnę rungtynių baigtį. Aišku, atsarginių suolas pirmosiose rungtynėse buvo labai trumpas. Po puikaus spurto, „Aušrinė-KKSC“ tinklininkės buvo per žingsnį nuo pergalingo seto, kai pirmavo 23:21, bet pritrūko šaltakraujiškumo ir sėkmės. Jonavietės neatsilaikė šturmo ir varžovėms pralaimėjo ir antrąjį setą 23:25.

Trečiajame žaidimo visiškai nebuvo, nes nuleidusios rankas Jonavos tinklininkės šeimininkėms nusileido net 6:25 ir tuo būdu, pralaimėjo pirmąsias sezono rungtynes rezultatu 0:3 (13:25, 23:25, 6:25).

Jonavos ekipos trenerė rungtynėse disponavo tik aštuoniomis žaidėjomis. Rezultatyviausiai sužaidė 11 taškų pelniusi Gerda Grudzinskaitė, 8 pridėjo Evelina Vaitkutė, 4 – Liepa Šiūšaitė, po 3 – Vaiva Valionytė ir Dastina Železniakaitė, 2 – Gabija Kasperavičiūtė.

Antrajame susitikime „Aušrinė-KKSC“ Taline varžėsi su „TalTech/Tradehouse“ klubu. Šis mačas ne visos sudėties jonavietėms klostėsi šiek tiek geriau ir setuose pavyko pasipriešinti varžovėms. Ypač daug atkakliau vyko trečiasis setas, bet ir vėl teko pripažinti varžovių pranašumą tokiu pat rezultatu 0:3 (13:25, 16:25, 18:25). Šiame mače G. Grudzinskaitė ir E. Vaitkutė pelnė po 8, V. Valionytė ir D. Železniakaitė – po 5 taškus.

Kitos dvi Lietuvos komandos naująjį tinklinio sezoną pradėjo  tarpusavio rungtynėmis, kurios įeis tiek į šalies, tiek ir į Baltijos čempionatų įskaitas. TK „Kaunas-VDU“ tik po lemiamo penktojo seto 3:2 palaužė Alytaus „Prekybos-Paramos“ tinklininkes.

Kitose Baltijos lygos rungtynėse užfiksuoti šie rezultatai: Estijos jaunimo rinktinė – Daugpilio VK „miLATss“ (Latvija) 1:3, „Jelgava/LLU“ (Latvija) – Tartu „TU/Bigbank“ (Estija) 0:3, Rygos tinklinio mokykla (Latvija) – „TU/Bigbank“ 2:3, „TalTech/Tradehouse“ – VK „miLATss“ 3:0.

Po šių susitikimų Baltijos lygos turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, pralaimėjimai, laimėti-pralaimėti setai, taškai):

1 TalTech/Tradehouse 2 2 0 6-0 6
2 TU/Bigbank 2 2 0 6-2 5
3 Estijos jaunimo rinktinė 2 1 1 4-3 3
4 VK miLATss 2 1 1 3-4 3
5 TK Kaunas-VDU 1 1 0 3-2 2
6 Rygos tinklinio mokykla 1 0 1 2-3 1
7 Prekyba-Parama 1 0 1 2-3 1
8 Jelgava/LLU 1 0 1 0-3 0
9 Aušrinė-KKSC 2 0 2 0-6 0

Baltijos lygoje rezultatyviausiai rungtyniauja Eva Liisa Kuivonen (Estijos jaunimo rinktinė) – 38, Kadi Kalm („TU/Bigbank“) – 32 taškai. Jonavos komandos žaidėjos G. Grudzinskaitės sąskaitoje 19 taškų.

Spalio 18 d., penktadienį, „Aušrinė-KKSC Jonavos sporto arenoje pradės Lietuvos čempionato kovas ir susitiks su Gargždų SC ekipa. Rungtynių pradžia 19.00 val. Spalio 20 d., sekmadienį, Jonavos tinklininkės Daugpilyje varžysis su VK „miLATss“ klubu.

GYTIS RAMANAUSKAS