Paskelbtas Miesto naujienos

Naujas Jonavos VTAS patalpas aplankė neįprasti svečiai – sukėlė džiaugsmo bangą

Pirmadienis, 07 October 2019 14:27 Parašė 

Į naujas patalpas persikėlusį Kauno apskrities vaiko teisių apsaugos skyrių(VTAS)  Jonavos rajone pirmieji aplankė auksaspalvis labradoras Barlis, vokiečių aviganė Elza ir jorkšyrė Mėta. Pasaulinės gyvūnų globos dienos proga skyriaus darbuotojų kartu atsivesti augintiniai sukėlė džiaugsmo bangą ne tik kolektyve, bet ir tame pačiame pastate įsikūrusios mokyklos vaikams.

„Vaikų su negalia centro lankytojai tiesiog prilipo prie lango, išvydę mūsų svečius,  pasakojo šešiamečio Barlio šeimininkas patarėjas Elegijus Laimikis – Mano šuo laibai myli vaikus ir pamatęs juos šypsosi. Jo žavesiui neįmanoma atsispirti“.

Jauna dresuota vilkšunė ir solidaus amžiaus Mėta yra gyvūnus mylinčios specialistės Orintos pasidižiavimas  – neseniai persikėlusi gyventi į namą, ji išpildė savo šeimos svajonę ir įsigijo didelį šunį.

Visi skyriuje viešėję augintiniai pasižymi draugiškumu. Tai yra svarbiausia sąlyga norint eiti į darbą, kuriame svarbiausias yra vaikas.

Šia gražia akcija tęsiama Kauno apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus, apimančio Kauno, Kėdainių, Jonavos, Kaišiadorių, Raseinių, Prienų rajonų ir Birštono miestą iniciatyvą – pirmą mėnesio penktadienį rengti dieną su augintiniu.

vaikoteises.lt inf.