Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Aktualijos

Savivaldybės administracijos direktorius traukiasi iš pareigų

Trečiadienis, 06 April 2016 12:00 Parašė 

Antradienį buvo sušauktas neeilinis Savivaldybės tarybos posėdis. Jo darbotvarkėje – vieninstelis vienintelis klausimas: „Dėl Jono Klemenso Sungailos atleidimo iš Jonavos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pareigų“.

Kaip žinia, balandžio 25-ąją, apie 17 val. 30 min., Savivaldybės administracijos direktorius J. Sungaila įkliuvo neblaivus prie vairo: jam nustatytas vidutinis 1,65 promilės girtumas. Direktorius vairavo tarnybinį automobilį „Škoda Superb“.

Prašymą atleisti jį iš užimamų pareigų administracijos vadovas parašė atėjęs į darbą pačią pirmąją dieną po Velykų. Tarybos nariams beliko pritarti J. Sungailos apsisprendimui.

Tarybos narys Andriejus Štombergas pasitikslino, ar tikrai direktorius pats parašė prašymą, o gal meras paprašė parašyti? Pasak mero Mindaugo Sinkevičiaus, Savivaldybės administracijos vadovas yra atsakingas žmogus, vertinantis savo veiksmų padarinius, todėl po incidento iš karto įteikė prašymą atsistatydinti.

Po tokio paaiškinimo A. Štombergas garsiai svarstė, kad galbūt pakaktų pareikšti griežtą pareiškimą ar skirti kitą drausminę nuobaudą, nebūtinai atleisti iš pareigų.

Tarybos narys Bronislovas Liutkus išsakė Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos poziciją: direktorius turi būti baužiamas, o ne atleidžiamas savo noru. „Šiandien turėtume svarstyti ne tokį sprendimo projektą. Šiam atvejui ištirti turėjo būti sudaryta komisija, kuri pateiktų savo išvadas, o taryba, atsižvelgdama į komisijos išvadas, priimtų atitinkamą sprendimą šiuo klausimu,“ – sakė B. Liutkus.

Iš posėdyje dalyvavusių 24 tarybos narių 20 pritarė administracijos direktoriaus J. Sungailos apsisprendimui trauktis iš užimamų pareigų, o 4 politikai susilaikė.

J. Sungaila Savivaldybėje dirbs iki balandžio 29 d., vėliau administracijos vadovo pareigas laikinai eis pavaduotojas Valdas Majauskas.

J. Sungaila administracijos direktoriaus pareigas jis ėjo nuo 2011 metų. Savivaldybės darbuotojai – sukrėsti, dažnas negali patikėti tuo, kas įvyko. Griežtoka išorė slėpė jautrią sielą – ištikus bėdai, ne vienas žinojo, kad galima nueiti pas direktorių, kuris, jei tik galės, visuomet padės.

Dėl šios situacijos išgyvena ir J. Sungaila. Tačiau jis – garbingas žmogus.

Laima SLOVIKIENĖ