Paskelbtas Sportas

Artėjant čempionatams – draugiškas tradicinis turnyras

Pirmadienis, 30 September 2019 08:39 Parašė 

Rugsėjo 21-22 dienomis Jonavos sporto arenoje bei Jonavos kūno kultūros ir sporto centre vyko jau tradicija tapęs tarptautinis tinklinio turnyras "A. Ogonausko atminimo taurė - 2019". Čia dėl medalių varžėsi šešios komandos iš Lietuvos ir Latvijos, kurios dvi dienas žaidė ratu tarpusavyje, kad išsiaiškintų, kas šiemet iškovos pirmosios vietos taurę.

Po atkaklių rungtynių, saldžių pergalių ir skausmingų pralaimėjimų komandos turnyrinėje lentelėje išsidėstė tokia tvarka:

I vieta - VK miLatss (Latvija, Daugpilis);

II vieta - TK Aušrinė-KKSC (Jonava);

III vieta - TK Kaunas;

IV vieta - VK Murjani (Latvija, Murjanis);

V vieta - Jonavos KKSC;

VI vieta - VTC Tauras (Vilnius).

Visose komandose buvo apdovanota po vieną geriausią žaidėją. Naudingiausiai TK „Aušrinė- KKSC“ šį savaitgalį rungtyniavo Dastina Železniakaitė, tuo tarpu Jonavos KKSC komandoje geriausia žaidėja buvo pripažinta Greta Mikoliūnaitė.

Tačiau tai buvo draugiškas turnyras ir jėgų patikrinimas prieš prasidedančius Lietuvos ir Baltijos moterų tinklinio čempionatus.

Neseniai jau buvo patvirtinti 2019 – 2020 m. TOP SPORT Lietuvos vyrų ir moterų tinklinio čempionato bei 2019 m. vyrų ir moterų didžiosios Taurės nuostatai.

Pasibaigus registracijai Į TOP SPORT Lietuvos tinklinio čempionatą, TOP SPORT Lietuvos čempionate turime 4 vyrų ir 7 moterų komandas, Lietuvos Didžiojoje Taurėje – 5 vyrų komandas. Į moterų didžiąją Taurę užsiregistravus tik vienai komandai – moterų Taurė vykdoma nebus.

Šiemet TOP SPORT Lietuvos vyrų tinklinio čempionate susimatysime su vyrų klubais: Klaipėdos “Amber – Arlanga”, Marijampolės “Sūduva”, Kauno “Rio – Startas”,   Šiaulių “Elga – Master Idea – SC Dubysa”.

TOP SPORT Lietuvos moterų tinklinio čempionate dalyvaus: TK “Kaunas – VDU”, Alytaus “Prekyba – Parama”,  Jonavos “Aušrinė – KKSC”, Vilniaus universitetas, Vilniaus SM Tauras – VTC, Gargždų SC, Lietuvos sporto universitetas.

Didžiojoje Taurėje matysime: “Joniškio baldai – Vidrena”, Klaipėdos “Amber – Arlanga”, Marijampolės “Sūduva”, Kauno “Rio – Startas”,  Šiaulių “Elga – Master Idea – SC Dubysa”.

 

Šiame sezone Baltijos lygoje rungtyniaus devynios komandos, po tris iš kiekvienos Baltijos valstybės. Lietuvą vėl atstovaus trys pajėgiausios ekipos: Alytaus „Prekyba-Parama“, TK „Kaunas-VDU“ bei Jonavos „Aušrinė-KKSC“, o Latvijai: „Jelgava/LU“, Rygos TK bei Daugpilio VK „miLATss“. Tuo tarpu Estijai atstovaus Talino TTU, Tartu TU/Eeden“ bei Estijos  jaunimo rimktinė.

Tiek Lietuvos, tiek ir Baltijos moterų tinklinio čempionatai planuojama pradėti spalio 12-13 dienomis.  Tomis dienomis „Aušrinė-KKSC“ varžysis Estijoje su Jaunimo rinktine ir TTU ekipa.

GYTIS RAMANAUSKAS