Paskelbtas Renginiai

Skarulių festivalio baigiamieji akordai - žymūs atlikėjai ir speciali giesmių programa

Penktadienis, 27 September 2019 09:11 Parašė 

Paskutinis rugsėjo sekmadienis Jonavos krašto gyventojams ir svečiams atmintyje išliks ilgai – čia, rugsėjo 29 d. 12 val. planuojamas unikalus trečiojo tarptautinio Skarulių muzikos festivalio uždarymo renginys, tradiciškai prasidėsiantis Šv. Mišiomis. Po Šv. Mišių specialiai šiai progai žymūs šalies atlikėjai rengia savo pasirodymus, kurių metu... giedos giesmes!

Dažniausiai koncertuose džiazą ar prancūzišką muziką atliekančiai atlikėjai Evelinai Sašenko šis projektas atnešė malonių iššūkių: „Be galo džiaugiuosi, kad mano ištikimas draugas Liudas Mikalauskas pakvietė į tokį nuostabų projektą! Net pavadinčiau tai dvasios švente. Tokie festivaliai yra reikalingi dainininkams kaip oras. Smagu yra dainuoti po bažnyčios skliautais, kartu su choru, su žmonėmis, kurie tiki, kurie nori nunešt dainą kažkur aukščiau. Tai bus tikra atgaiva sielai. Džiaugiuosi, kad partneriai scenoje bus žmonės, su kuriais teko ne kartą stovėti scenoje. Tai žmonės, su kuriais bus gera dalintis muzika”. Tokio žanro renginyje pirmą kartą dalyvaus ir aktorius, bardas Jokūbas Bareikis Man tai pirmas toks projektas, kuriame dainuosiu bažnytines giesmes ir dainas. Labai laukiu šios naujos patirties, bei progos išvysti ir patirti Skarulių bažnyčios ir ten besirenkančios publikos išskirtinę aurą, apie kurią jau teko girdėti”. Svečiams koncerto metu talkins ir festivalio meno vadovas Liudas Mikalauskas bei jau patyrusi, ne vieną sėkmingą projektą įgyvendinusi komanda: tarptautinių konkursų laureatė, pianistė, Palangos bažnyčios vargonininkė Audronė Juozauskaitė, kontrabosistas Dainius Rudvalis, timpanistas Vaidas Kasparavičius bei išskirtinio balso, skaruliečiams jau pažįstama Kauno Šv. Vincento Pauliečio parapijos jaunimo šlovinimo grupė.

Prie solistų ir šlovinimo ansamblio prisijungs specialiai šiam festivalio uždarymo koncertui suburtas Tėvo Stanislovo vardo choras, todėl giesmės suskambės su nauja jėga bei interpretacija! Tradiciškai, renginio dieną visus norinčius patekti į Skarulius 11 val. nemokamai veš autobusas
nuo Jonavos Šv. apaštalo Jokūbo bažnyčios.

Skarulių muzikos festivalio kulminacija jau šį sekmadienį, rugsėjo 29 d., 12 val. Skarulių Šv. Onos bažnyčioje!