Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Ramybės skvere atidaroma nauja žaidimų aikštelė

Ketvirtadienis, 19 September 2019 13:12 Parašė 

Jonavos centre, Ramybės skvere, sekmadienį bus atidaryta nauja vaikų žaidimų aikštelė, unikali ne tik savo išvaizda, bet ir funkcionalumu, panaudotomis medžiagomis.

Aikštelėje vaikai ras daugiau nei 10 įvairaus tipo įrenginių: žaliųjų kalnelių, čiuožyklų, pagamintų iš aplinkos poveikiui atsparios medienos. Aikštelės danga pagaminta iš ruloninės vejos ir medienos mulčo. Čia pat įrengti poilsio suoliukai, apšvietimas, šiukšliadėžes.  

Naujoji žaidimų aikštelė skirta vaikams nuo 3 iki 12 metų.

„Sekmadienį žadamas gražus oras, todėl kviečiame jonaviečius su vaikais smagiai praleisti popietę ir išbandyti naują žaidimų aikštelę. Tikime, kad Ramybės skveras ilgainiui taps dar vienu gyventojų ir miesto svečių traukos centru", - sako rajono meras Mindaugas Sinkevičius.

Jo teigimu, laisvalaikio erdvių plėtra yra vienas iš savivaldybės prioritetų.  Rajono valdžia koalicijos sutartyje numačiusi kasmet įrengti ne mažiau kaip po vieną naują vaikų žaidimų aikštelę.

Ramybės skvere ateityje dar planuojama įrengti teniso aikšteles, kitas laisvalaikiui skirtas erdves. Projekto sprendiniuose numatytas pusiau įgilintas amfiteatras, fontanas su dirbtinio lietaus efektu, vieta miesto įkūrėjos Marijos Zabielaitės-Kosakovskienės atminimo skulptūrai.   

Žaidimų aikštelės atidarymas – rugsėjo 22 d., sekmadienį, 15 val. Vaikučių lauks Kultūros centro parengta programa, dovanėlės!