Paskelbtas Miesto naujienos

Rimkuose prie mokyklų prašo paisyti kelio ženklų

Ketvirtadienis, 19 September 2019 12:40 Parašė 

Jonavos rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai kas rytą gauna nusiskundimų dėl netinkamo vairuotojų elgesio Chemikų gatvėje prie R. Samulevičiaus bei J. Vareikio progimnazijų.

Prie šių mokyklų yra įrengtos automobilių sustojimo salelės, kuriose sustatyti kelio ženklai „Stovėti draudžiama" su papildoma galiojimo laiko „7-15 h darbo dienomis" lentele.  Tačiau vairuotojai šių kelio ženklų nepaiso. Palieka savo automobilius 10, 15 ir daugiau minučių, dažniausiai tol, kol nuveda vaikus į mokyklą. Dėl to kiti automobiliai, neturėdami kur sustoti, stoja tiesiog gatvėje prie perėjų ir sukelia dideles spūstis.

Atkreipiame vairuotojų dėmesį bei primename, kad kelio ženklas „Stovėti draudžiama" nurodo, jog automobilis gali tik sustoti, t. y. sustabdyti transporto priemonę ne ilgesniam laikui, negu reikia keleiviams laipinti arba transporto priemonei krauti (Saugaus eismo automobilių keliais įstatymas).

Suprantame tėvų rūpestį savo mažaisiais mokinukais, tačiau prašome nepamiršti ir kitų eismo dalyvių bei laikytis kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų.

Už sustojimą ir stovėjimą nesilaikant kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų numatyta administracinė atsakomybė, kurią taikyti turi teisę savivaldybių administracijos bei policija.

Viešosios tvarkos skyriaus inf.