Paskelbtas Sportas

Jonavos KKSC „EOS-Aušra“ futbolininkės – čempionato antrosios vietos laimėtojos

Antradienis, 05 April 2016 03:00 Parašė 

Ukmergėje ir Šventupėje (Ukmergės r.) vyko Lietuvos mergaičių, gimusių 2001 metais ir jaunesnių, mažojo futbolo čempionato finalinės varžybos. Į finalą pateko aštuonios komandos, kurios burtų keliu buvo suskirstytos į dvi grupes po keturias komandas.

A grupėje tris pergales iškovojo Vilniaus FM. Vilnietės 6:2 nugalėjo Vilniaus rajono SM, 1:0 įveikė Gargždų FK „Bangą" ir 3:1 sužaidė su Ukmergės SC. Antrą vietą grupėje užėmė Ukmergės SC. Ukmergės mergaitės 10:1 nugalėjo Vilniaus rajono SM ir 7:2 įveikė „Bangos" komandą. Trečioje vietoje liko Vilniaus rajono SM, 5:3 nugalėjusi „Bangą".

B grupėje pirmą vietą užėmė Jonavos KKSC „EOS-Aušra". Eglės Kazlauskienės treniruojamos merginos 4:0 nugalėjo Klaipėdos FM „Atlantas", 7:6 įveikė Alytaus SRC ir 6:2 šventė pergalę prieš Marijampolės FK „Sūduvą". Antroje vietoje liko Alytaus SRC komanda, 6:0 nugalėjo Klaipėdos FM „Atlantą" ir sužaidė lygiosiomis 1:1 su „Sūduva". Trečią vietą grupėje užėmė „Sūduva", 8:1 nugalėjusi „Atlantą".

Dėl 7 vietos žaidė Klaipėdos FM „Atlantas" su Gargždų FK „Banga". Klaipėdietės nugalėjo rezultatu 3:1. 5 vietą iškovojo Marijampolės FK „Sūduva", kuri 6:2 nugalėjo Vilniaus rajono SM.

Dėl trečios vietos susitiko Ukmergės SC ir Alytaus SRC. Pasibaigus pagrindiniam rungtynių laikui rezultatas buvo lygus 1:1. Po pratęsimo pergalę 2:1 šventė Alytaus SRC komanda.

A ir B grupių lyderės Vilniaus FM ir Jonavos KKSC „EOS-Aušra" kovojo dėl pirmos vietos. Po įnirtingos dvikovos pergalę rezultatu 2:1 šventė vilnietės.

Pasak pačios trenerės E.Kazlauskienės, šiame čempionate tikėjosi tapti ir nugalėtojomis, bet komandai tai pasiekti labai sutrukdė jaunųjų futbolininkių patirtos traumos.

Geriausia Jonavos KKSC „EOS-Aušra“ ekipoje pripažinta buvo Karolina Kunelytė, o pagal pozicija, turnyre geriausia puolėja tapo Vaida Rutkauskaitė.