Paskelbtas Renginiai

Puoselėjant akordeono talentus Jonavoje

Antradienis, 17 September 2019 08:55 Parašė 

Jonavos J. Miščiukaitės meno mokykloje įvyko akordeono mokytojo Mykolo Kolesnikovo ir jo mokinių koncertas.

Pirmojoje koncerto dalyje pasirodė dabartiniai ir buvę M. Kolesnikovo mokiniai: Kamilė Korabliovaitę, Edgaras Mostenec ir Deimantė Vaitkevičiūtė. Pirmą dalį pabaigė pats mokytojas.

Kamilė Korabliovaitė ypač ryškiai sugrojo Antonio Malando „Ole Guapa“, o Edgaras Mostenec nuostabiai atliko A. Korobeinikovo „Pasivaikščiojimas“ ir D. Šteibelto Sonatinos finalas. Deimantė Vaitkevičiūtė parodė nepakartojamą techniką, atlikdama E. Derbenko valsą „Paryžius“ ir ypatingai puikiai U. Jutilla „Krokodilo Genos dainos“ variacijas.

Pirmosios dalies kulminacija tapo paties mokytojo M. Kolesnikovo pasirodymas, jis atliko ryškius ir emocingus kūrinius, sukurdamas nepakartojamą atmosferą. Gilus dramatizmas dvelkė atliekant A. Piazzollos „Adios Nonino“, nes šis kūrinys labai artimas ir pačiam atlikėjui. Muzikos stiliai ir tempas keitėsi viso pasirodymo metu nuo džiazo (A. Lassange „Papi samuse“) iki lengvosios muzikos (A.Požarritskij „Žvaigdžių valsas“), kaip spalvos kaleidoskope lengvai užburdamos publiką. Savo pasirodymą mokytojas pabaigė atlikdamas A. Villold „ Argenitetišką tango“, kuris sulaukė ir „biso“.

Antrą koncerto dalį pradėjo meno mokyklos styginių instrumentų orkestras, kuriam jau daug metų vadovauja nuostabi smuikininkė ir pedagogė Diana Rimkutė. Publiką paveikė nuoširdus ir įtaigus Leonardo Coheno „Hallelujah“ atlikimas, kuriame išsiskyrė labai švarios smuikų intonacijos, gražus ir sodrus violončelių garsas papildytas emocinga viso orkestro nuotaika, kurią sukūrė dirigentė D. Rimkutė. Paskui orkestras lengvai ir gracingai atliko L. Betchoveno „Vokiečių šokį“.
Pirmą kartą buvo atlikti M. Kolesnikovo aranžuoti kūriniai akordeonui ir styginių orkestrui J. S. Bacho „Skerco“ atliko virtuoziškai grodama D. Vaitkevičiūtė. Puikiais sąskambiais nustebino K. Korabliovaitės ir E. Mostenec duetas su styginių orkestru atlikdami M. Weyde „Sprintas“.

Koncertą vainikavo akordeonistų kvartetas: Kamilė Korablovaitė, Edgaras Mostenec, Deimantė Vaitkevičiūtė ir mokytojas Mykolas Kolesnikovas. Šis kolektyvas atliko Alfredo Šnitkės „Revizo pasaką“ sukurdamas savitą emocinė atmosferą, kurią puikiai papildė styginių orkestras, palaikydamas pilną skambesį ir ansambliškumą.

Kęstutis Aleksandravičius