Paskelbtas Sportas

Stalo tenisininkas Rimas Lesiv – trijų medalių savininkas

Sekmadienis, 03 April 2016 03:00 Parašė 

Joniškyje vyko U-18 (1998 metų gimimo ir jaunesni) amžiaus grupės Lietuvos jaunių čempionatas, kuriame varžėsi 48 pajėgiausi Lietuvos jauniai (po 24 merginas ir vaikinus). Į šias finalines varžybas vyko ir gan nemažas skaičius Jonavos Kūno kultūros ir sporto centro auklėtinių. Trenerio Sauliaus Bureikos pirmą kartą net penki jaunieji sportininkai pasiekė gan skirtingų rezultatų.

Jonaviečių merginų nebuvo, tačiau keturiuose pogrupiuose varžėsi penki vaikinai. Aukštų rezultatų neiškovojo Lukas Valeiša bei Oskaras Šimelis, o Rokas Bartusevičius pateko į pirmąją pajėgiausią grupę ir buvo aštuntas.

Treneris S.Bureika išskyrė Benediktas Vaitkevičiaus rezultatą, kuris galutinėje įskaitoje iškovojo aukštą ketvirtą vietą. Visgi, visos viltys buvo dedamos į pajėgiausią žaidėją Rimą Lesiv, kuris čempionate vėl buvo aukštumoje ir pasidabino visų trijų spalvų apdovanojimais.

Asmeninėse kovose R.Lesiv pogrupyje sužaidė pergalingus penkis susitikimus, o finaliniame etape – dar šešias kovas. Tokį skaičių dvikovų jonavietis turėjo per dvi varžybų dienas, tačiau sugebėjo užlipti ant prizininkų pakylos. Jonavietis antrąją dieną nusileido buvusiam Jonavos komandos nariui iš Šiaulių Benui Skirmantui (1:3) bei šio čempionato nugalėtojui kauniečiui Medardui Stankevičiui (0:3) ir iškovojo trečiąją vietą.

Būtent R.Lesiv dvejetų varžybose, poroje su B.Skirmantu žingsniavo užtikrintai ir pergalingai, nepalikdami jokių vilčių varžovams. Finale šis duetas įveikė vilniečių Agniaus Kačerausko ir Edvino Daugerdo porą bei tarp dvylikos dalyvavusių porų tapo nugalėtojais.

Gan sėkmingai jaunasis Jonavos stalo tenisininkas R.Lesiv kovojo mišrių dvejetų varžybose. Kartu su vilniete Kornelija Ščiglaite (trenerė Inga Kardauskaitė-Orlovienė) labai įtemptoje finalinėje dvikovoje 2:3 nusileido šiauliškių B.Skirmanto ir Vanesos Ražinskytės duetui bei pasidabino sidabro medaliu.