Paskelbtas Sportas

Jonavos krepšininkai staigmenas kuria ir ketvirtfinalyje

Sekmadienis, 03 April 2016 03:00 Parašė 

Reguliariajame Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezone tik dešimtąją vietą užėmęs Jonavos „Petrochema-Dextera“ kubas toliau siaučia ir pateikė ne tik teorinę, bet ir praktinę galimybę patekti tarp keturių geriausių lygos komandų.

Dėl patekimo į ketvirtfinalį, jonaviečiai savo aikštelėje nerezultatyviame mače 63:47 įveikė „Telšių“ klubą ir serijoje iki trijų pergalių sugebėjo įveikti varžovus 3:1 bei patekti į sekantį etapą.

Tačiau, pasirodo pergalės prieš aukštesnę vietą užimančia komandas nebuvo atsitiktinės. Jau ne vieneri metai, kai jonaviečiai yra neprognozuojami ir gali įveikti pačius lyderius ar pralaimėti rungtynes paskutinėje vietoje esančioms komandoms.

Šeštadienį, keturiuose Lietuvos miestuose prasidėjo ketvirtfinalių kovos. Ekipos dėl patekimo į pusfinalius vėl grumsis iki trijų laimėtų rungtynių. Keturios aukščiausias vietas užėmusios komandos poilsiavo, todėl jos tik nuo šio etapo vėl stojo į kovas. Visgi, ši pertrauka joms nebuvo tokia palanki. Pasirodo, net trys, pirmąsias vietas užėmusios, komandos namuose patyrė nesėkmes ir tik „Palanga“ apgynė aukštesnių vietų ir šeimininkų garbę.

Antroje vietoje po reguliaraus sezono buvęs jonaviečio Nerijaus Zabarausko vadovaujamas Šakių „Vytis“ būtent pirmosiose rungtynėse savo aikštelėje susitiko su Jonavos „Petrochema-Dextera“ (treneris Kęstutis Naruševičius).

Jau susitikimo pradžia parodė, kad Jonavos krepšininkai nėra linkę pripažinti lyderių pranašumą. Henriko Vorotnikovo tritaškis ir Tomo Milinsko taškai greitai į priekį išvedė jonaviečius (7:2). Rezultatyvų žaidimą demonstruojantys jonaviečiai ilgą laiką turėjo nežymią persvarą (20:15), bet antrajame ketvirtyje jų puolimas tapo dar solidesnis.

Savo žodį mače tarė ir Justas Vazalis, kurio du tritaškiai įpusėjus antrajam kėliniui leido „Petrochemai-Dexterai“ susikrauti jau ir dviženklę persvarą (35:25). Baigiantis rezultatyviai pirmajai rungtynių daliai Tado Sebežiovo ir Ričardo Verbicko taškai padidino komandos kraitį iki pusšimčio taškų (50:41).

Nors gynyboje buvo sunku sustabdyti varžovus, bet šįkart viską atpirko puolimas. Trečiojo kėlinio vidurys vėl atspindėjo antrojo pusiaukelę, nes aikštelės šeimininkai vėl priartėjo iki penkių taškų (56:51). Tolimą metimą „įsūdė“ T.Sebežiovas, pataikė Tomas Milinskas ir Jonavos krepšininkams pavyko išlaikyti turėtas aukštumas (70:62).

Paskutiniajame ketvirtyje Jonavos krepšininkams toliau sekėsi išlaikyti persvarą. „Vyčio“ ekipos krepšininkams viltis dar pakovoti dėl pergalės atsirado iki susitikimo pabaigos likus pustrečios minutės, kai Jonavos klubas buvo priekyje jau tik šešiais taškais (83:77). Visgi, šeimininkų metimai skriejo pro šalį, o jonaviečiai tiksliai realizavo baudas. J.Vazalio metimai užtikrino jonaviečiams pergalę rezultatu 90:81 (20:15, 30:26, 20:21, 20:19) bei serijoje „Petrochema-Dextera“ išsiveržė į priekį 1:0.

„Vytis“ – Ignas Vaitkus – 25 (5 kl., tritaškiai 3/6, baudos 2/6), Karolis Brusokas – 13 (baudos 1/4, dvitaškiai 6/6), Ernestas Serkevičius – 10.

„Petrochema-Dextera“ – T.Sebežiovas – 16 (6 kl., tritaškiai 2/7), J.Vazalis (metimai 5/6) ir H.Vorotnikovas – po 14, Lukas Grabauskas – 13 (7 atk. kam., baudos 7/10), R.Verbickas – 12.

Kitose rungtynėse Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ 67:71 nusileido Klaipėdos „Naftai-Uni-Akvaservis“ (0:1), „Mažeikiai“ 66:72 – Kauno „Žalgiriui-2“ (0:1), o „Palanga“ 74:70 palaužė Vilniaus „Perlą-MRU“ (1:0).

Balandžio 5 d., antradienį, Kūno kultūros ir sporto centro salėje tarp „Petrochema-Dextera“ ir „Vyčio“ vyks antrosios tarpusavio rungtynės. Pradžia 18.00 val.