Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

A. Kulviečio g. Nepravažiuoja autobusai – fiksuojami eismo taisyklių pažeidimai

Penktadienis, 06 September 2019 09:08 Parašė 

Jonavos rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai fiksuoja kelių eismo taisyklių pažeidimus A. Kulviečio gatvėje, kur dėl netinkamai sustatytų automobilių negali pravažiuoti autobusai.

Pagalbos į savivaldybės administraciją kreipėsi UAB „Jonavos autobusai" vadovas. Pasak jo, problema dažniausiai kyla tarp 20 – 22 val. ir ankstaus ryto valandomis.

Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai kelis vakarus stebėjo situaciją šioje gatvėje. Nustatyta, kad A. Kulviečio gatvės gyventojai neatkreipia dėmesio į automobilių statymo būdus ir dažnai pažeidžia Kelių eismo taisykles, statydami savo automobilius ten, kur tarp sustojusios transporto priemonės ir ištisinės horizontaliojo ženklinimo linijos (bortelio) yra mažesnis kaip 3 m atstumas. Automobiliai statomi arčiau kaip 5 m atstumu prieš perėjas, taipogi sankryžoje ir arčiau kaip 5 m atstumu nuo jos, maršrutinio transporto sustojimo aikštelėse ir arčiau kaip 15 m atstumu nuo jų.

Autobusams pravažiuoti labiausiai trukdo, kai automobiliai pastatomi abiejose kelio pusėse, taip sudarant kliūtis pravažiuoti maršrutiniam bei kitam didesnių gabaritų transportui. Labai panaši situacija susidaro ir Kosmonautų g.

Prašome vairuotojus būti dėmesingais, gerbti kitus eismo dalyvius ir nepažeidinėti Kelių eismo taisyklių. Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai situaciją stebės ir ateityje, o taisyklių pažeidimai bus fiksuojami.