Paskelbtas Renginiai

Senjorai pamojo savo karštai vasarai

Antradienis, 03 September 2019 10:57 Parašė 

Jonavos viešosios bibliotekos knygų terasoje praėjusį penktadienį skambėjo muzika, sukosi poros, liejosi eiliuoti žodžiai. Tai senjorų klubo „Polėkis“ nariai palydėjo savo 2019-ųjų vasarą.

„Visada smagu jus matyti mūsų erdvėse. Šiandien į vasaros palydėtuves susirinko per pusšimtį žmonių. Tikiuosi, ateityje bus dar daugiau, nes susidomėjimas čia siūlomomis veiklomis, kiek žinau, auga“,- optimistiškai kalbėjo įstaigos direktorė Skirmutė Gajauskaitė.

Grojant armonikoms, bandonijoms ir šmaikščiai palydėtuves dėliojusiai pedagogei Stefanijai Urbonienei, senjorai mintyse kartojo vaikystėje išmoktus ir atmintyje dar neišdilusius eilėraščius, liaudies dainas, traukė iš kišenių savo pačių kūrybą. Antai Upninkų senolis Mykolas Kručas eiliuotai papasakojo, kaip jo kaime prabėgo kaip niekad karšta, bet derliaus nepašykštėjusi vasara, Albina Jefimenko pažėrė meilės Tėvynei ir tėviškei nestokojančių kūrinėlių iš savo naujos, leidykloje jau spausdinamos knygos, o Petras Šniukšta padeklamavo keletą pamokančių Kristijono Donelaičio pasakėčių. Įdomiai, kaip visada, skambėjo Upninkėlių kaimo šviesuolio Broniaus Sedlecko sodriu balsu užtrauktos dainos, Bronislavos Narakaitės užvesta daina apie klevą, skirta vasarą gimusiam jos proanūkiui.

Pavakarę Joninių slėnyje biblioteka pakvietė į dar vieną renginį – po visą šalį pasklidusio projekto sumanymą „Prisijungusi Lietuva“. Čia Informacijos ir kraštotyros skyriaus vadovė Regina Lukoševičienė, jos kolegės jaunimui ir „Polėkio“ nariams aiškino dabartines interneto galimybes, virtualaus bendravimo peripetijas, mokė įveikti pernelyg atviro asmenybės „atsiskleidimo“ mūsų dar ganėtinai komplikuotoje aplinkoje baimes.

Marius Glinskas