Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Futbolas

Rajono pirmenybės: prizininkai aiškūs

Antradienis, 03 September 2019 10:51 Parašė 

Jonavos rajono mažojo (7x7) futbolo pirmenybėse beliko tik vienas nežinomasis. Šiemet šešios komandos sužaidė du ratus, po kurių pirmas keturias vietas užėmusios ekipos pirmenybes pratęsė trečiajame rate, o kitos dvi komandos kovoja dėl „Iššūkio“ taurės. Pirmosiose rungtynėse „Jonavos policija“ net 6:2 įveikė „Energiją“. Šių ekipų antrosios rungtynės vyks rugsėjo 6 d., po kurių ir paaiškės šios taurės nugalėtojas.

Tuo tarpu pagrindinėse pirmenybių varžybose dėl prizinių vietų taškai buvo sudėlioti po sužaistų praleistų antrojo rato rungtynių tarp „Vilties“ ir „Ultros“ komandų. Pastarosios ekipa turėjo teorines galimybes dar pakovoti dėl trečiosios vietos, tačiau po šio mačo viskas tapo aišku.

11 ir 17 min. J. Regelskis pelnė pirmuosius du „Vilties“ ekipos įvarčius ir varžovams situacija tapo dar keblesnė. Susitikimo baigtis tapo aiški, kai per trumpą laiką buvo pelnyti dar du įvarčiai ir „Viltis“ šventė pergalę rezultatu 4:1. Pastarieji dar iki šio mačo buvo užsitikrinę pirmąją vietą, o „Ultros“ prarado galimybę užimti trečiąją. Paskutinysis turas bus daugiau formalumas.

Praėjusią savaitę sužaistos ir dvejos eilinio turo rungtynės. Labai svarbus mačas „Vilties“ komandai buvo su „Ultros“ futbolo mėgėjais. Rungtynėse vyravo puolimas, todėl vyko gan rezultatyvus žaidimas. Tik įsibėgėjus antrajai susitikimo pusei „Viltis“ palaužė varžovus, kurie ilgą laiką buvo pirmaujančiųjų vaidmenyje. Du J. Sosiedkino ir M. Gabulo įvarčiai leido nuo rungtynių pradžios „Ultros“ ekipai pirmauti 1:0, 2:1, 3:2. „Vilties“ žaidėjai vis lygino rezultatą, kol pagaliau nuo 30 iki 39 minučių pelnė tris pergalingus įvarčius. Prie sėkmingo žaidimo dviem įvarčiais prisidėjo A. Antanavičius, po sykį V. Nutautas, D. Regelskis ir šio futbolininko sūnus J. Regelskis. „Viltis“ laimėjo rungtynes rezultatu 6:4 ir tapo nebepavejama bei užsitikrino pirmąją vietą.

Paaiškėjo antrosios vietos laimėtojas. „Gaschema“, dar turėjusi galimybių pakovoti dėl pirmosios vietos, prarado taškus ir jau užsitikrino antrąją poziciją. Susitikime su „Vetrolita-ISG“ nerungtyniavo keli ekipos lyderiai, tačiau pradžioje sekėsi ir jau 4 min. L. Korsako tikslus smūgis išvedė „Gaschemą“ į priekį. Nors 13 min. K.Leonovičius atstatė pusiausvyrą, bet po akimirkos A. Ramonas vėl leido pirmauti „Gaschemai“. Visgi, D. Šašmurino įvartis paskelbė lygiąsias (2:2) bei praktiškai „Gaschemai“ tai davė galutinę antrąją vietą, o „Vetrolita-ISG“ po artimiausio varžovo nesėkmės, iškovojo trečiąją vietą.

Po šių  rungtynių turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įmušti-praleisti įvarčiai, taškai):

1 Viltis 12 11 0 1 49-19 33
2 Gaschema 12 8 2 2 67-29 26
3 Vetrolita-ISG 12 6 2 4 43-35 20
4 Ultros 12 5 0 7 47-51 15

Per 34 rungtynes pelnyti 251 įvartis (vidutiniškai po 7,38 įvarčio per rungtynes).

Rezultatyviausi žaidėjai: B. Spietinis („Gaschema“) – 20, K. Leonovičius („Vetrolita-ISG“) ir J. Sosiedkinas („Ultros“) – po 13 įvarčių.

Tvarkaraštis (KKSC stadiono dirbtinės dangos aikštė)

Rugsėjo 6 d. (penktadienis)

19.30 val. „Jonavos policija“ – „Energija“ („Iššūkio“ taurės antrosios rungtynės)

 Rugsėjo 13 d. (penktadienis)

19.30 val. „Ultros“ – „Vetrolita-ISG“

19.30 val. „Viltis“ – „Gaschema“

20.30 val. Varžybų uždarymas, apdovanojimai

GYTIS RAMANAUSKAS